ΓΔ: 2517.84 1.01% Τζίρος: 315.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Μόσχα απελαύνει Αυστριακό διπλωμάτη ως αντίποινα στην Βιέννη

Η Ρωσία θα απελάσει έναν Αυστριακό διπλωμάτη ως αντίποινα για την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη από τη Βιέννη. Η Αυστρία έχει ήδη ενημερωθεί, ενώ ο Ρώσος διπλωμάτης έφυγε από τη χώρα, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η Ρωσία προχωρά στην απέλαση Αυστριακού διπλωμάτη, ως απάντηση στην πρόσφατη απόφαση της Βιέννης να απελάσει Ρώσο διπλωμάτη, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA, ο Ρώσος διπλωμάτης έχει ήδη αποχωρήσει από την Αυστρία μετά την υλοποίηση της σχετικής απόφασης.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε πως "παραδοσιακά απαντούμε σε όλες αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες", προσθέτοντας ότι η αυστριακή πλευρά έχει ήδη ενημερωθεί για τα αντίμετρα της Μόσχας και πως σύντομα Αυστριακός διπλωμάτης αντίστοιχου βαθμού θα αποχωρήσει από τη Ρωσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρία Ζαχάροβα πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ανοιχτή σε νέες προτάσεις για ειρήνη στην Ουκρανία

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε νέες ειρηνευτικές προτάσεις για την Ουκρανία, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα. Το Κρεμλίνο πάντως τονίζει πως δεν έχει λάβει ενημέρωση ενόψει της συνάντησης Τραμπ-Ζελένσκι.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Λαβρόφ-Ρούμπιο στο περιθώριο της συνόδου της ASEAN

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί αύριο στις Φιλιππίνες με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο, για να συζητήσουν κυρίως τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, στο περιθώριο της συνόδου ASEAN.
Σημαίες Ινδίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Ρωσικός αξιωματούχος εκλήθη στο ΥΠΕΞ για τον θάνατο 4 ναυτικών

Η Ινδία κάλεσε τον Ρώσο επιτετραμμένο εκφράζοντας «μεγάλη ανησυχία» για τη ρωσική πυραυλική επίθεση σε φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις Ινδούς ναυτικούς. Το Νέο Δελχί χαρακτήρισε αυτές τις επιθέσεις απαράδεκτες.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Ο Ρώσος πρέσβης κλήθηκε λόγω κυβερνοεπιθέσεων

Ο Ρώσος πρέσβης στο Βερολίνο κλήθηκε από το γερμανικό ΥΠΕΞ για διαμαρτυρία σχετικά με κυβερνοεπιθέσεις που αποδίδονται σε ρωσικές υπηρεσίες. ΕΕ και Βρετανία επέβαλαν κυρώσεις κατά προσώπων και οργανισμών της Ρωσίας.
Ζαν-Νοέλ Μπαρό ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρό: Ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις κατά της Γαλλίας και άλλων δέκα κρατών

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό ανέφερε στον BFM ότι καταγράφηκαν ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις κατά της Γαλλίας και άλλων 10 ευρωπαϊκών χωρών, ενώ θα καλέσει τον Ρώσο πρέσβη. Κριτική άσκησε και στη φιλορωσική δημοσιογράφο Φεντόροβα.