ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αεροδρόμιο Κίνας εσωτερικό
Άποψη του εσωτερικού ενός αεροδρομίου στην Κίνα με επιβάτες και ταμπέλες πτήσεων.

Κίνα: 2,36 δισ. επιβατικά ταξίδια στις φθινοπωρινές διακοπές

Περίπου 2,36 δισ. επιβατικά ταξίδια αναμένονται στην Κίνα κατά τις 8ήμερες διακοπές για την Εθνική Ημέρα και το Φεστιβάλ Φθινοπώρου, με ζήτηση σε τουρισμό και οικογενειακές επισκέψεις να αυξάνεται δυναμικά, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Περίπου 2,36 δισεκατομμύρια επιβατικά ταξίδια αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κίνα κατά τη διάρκεια των φετινών οκταήμερων διακοπών για την Εθνική Ημέρα και το Φεστιβάλ του Φθινοπώρου.

Η περίοδος των διακοπών ξεκινά την Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας στις 28 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών, Λι Γιανγκ, η ταξιδιωτική ζήτηση για τουρισμό και οικογενειακές επισκέψεις αναμένεται να καταγράψει σημαντική άνοδο. Ο Λι εκτίμησε ότι ο μέσος ημερήσιος αριθμός ταξιδιών θα φτάσει τα 295 εκατομμύρια, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 3,2%.

Το 80% των ταξιδιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά οχήματα. Κατά τις περιόδους αιχμής, η κίνηση στις οδούς ταχείας κυκλοφορίας θα υπερβεί τα 70 εκατομμύρια οχήματα ημερησίως, εκ των οποίων τα 14 εκατομμύρια θα είναι οχήματα νέας ενεργειακής τεχνολογίας, όπως ανέφερε ο Λι.

Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρίες θα διαχειριστούν 19,2 εκατομμύρια επιβατικά ταξίδια κατά τη διάρκεια των διακοπών, με ετήσια αύξηση 3,6%, καταγράφοντας νέο ρεκόρ για τη συγκεκριμένη περίοδο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Air China συνδέει Πεκίνο-Ζάγκρεμπ με στάση Βουκουρέστι από 4/9

Η Air China εγκαινιάζει νέα αεροπορική γραμμή Πεκίνο-Βουκουρέστι-Ζάγκρεμπ από 4 Σεπτεμβρίου, με δρομολόγια Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, συνεχίζοντας την επέκταση των ευρωπαϊκών της πτήσεων μετά τη σύνδεση με Βενετία.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Νέες μειώσεις τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια από 5 Αυγούστου

Από 5 Αυγούστου, οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες μειώνουν ξανά τις τιμές στα εσωτερικά εισιτήρια, περιορίζοντας το επιπλέον κόστος καυσίμων σε 40 ή 70 γιουάν αντίστοιχα, με εκπτώσεις για παιδιά και βετεράνους.
Φαναράκια Κινεζικής Πρωτοχρονιάς
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Κίνα κατά τη θερινή περίοδο

Η φετινή τουριστική περίοδος στην Κίνα κινείται δυναμικά, με τον σιδηρόδρομο να εξυπηρετεί πάνω από 1 δισ. ταξίδια και τις αεροπορικές κρατήσεις να σπάνε ρεκόρ, αλλάζοντας τα δεδομένα στον κινεζικό τουρισμό.
Ορίζοντας της Σανγκάης νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση επισκεπτών στα θεματικά πάρκα της Σανγκάης το Φεστιβάλ Dragon Boat

Αύξηση επισκεπτών σημειώνουν τα θεματικά πάρκα στη Σανγκάη για το Φεστιβάλ Dragon Boat, με πρωταγωνιστές φοιτητές και οικογένειες, μετά το τέλος των εξετάσεων και την έναρξη της καλοκαιρινής ταξιδιωτικής περιόδου.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Air China: Μειώνονται οι προσαυξήσεις στα εσωτερικά εισιτήρια από 5 Ιουνίου

Από την Παρασκευή, οι κινεζικές αεροπορικές μειώνουν τις προσαυξήσεις στα εισιτήρια εσωτερικού: 80 γιουάν για πτήσεις έως 800 χλμ., 150 για μεγαλύτερες. Εξαιρούνται τα νήπια, ενώ ισχύει έκπτωση 50% για παιδιά και άτομα με αναπηρία.