ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο βήμα
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ μιλά σε πολιτική εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ορκίστηκε ως η πρώτη γυναίκα Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας επίσημα τα καθήκοντά της και δεσμεύτηκε να ενισχύσει τη συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά της ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, μετά την ορκωμοσία της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη Δευτέρα. Είναι η πρώτη γυναίκα που τοποθετείται στη θέση της Αμερικανίδας Πρέσβεως στην Ελλάδα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν σημαντικά στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως ο Μάικλ Ρήγας, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τη Διαχείριση και τους Πόρους, και ο Μάικλ Κράτσιος, επικεφαλής τεχνολογίας του Λευκού Οίκου. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της οργάνωσης «Greeks for Trump» Χρήστος Μαραφάτσος, καθώς και ο γιος της νέας πρέσβεως.

Κατά την ορκωμοσία επισημάνθηκε ότι η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ θα έχει ως βασική αποστολή την προώθηση των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα, μια συμμαχική χώρα στο ΝΑΤΟ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ελλάδα: Υπογραφή Διακήρυξης για εφοδιαστικές αλυσίδες και επενδύσεις

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεσμεύεται να προωθεί τα αμερικανικά συμφέροντα, με αφορμή τη Διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας ΗΠΑ-Ελλάδας που υπογράφηκε στην Αθήνα, θέτοντας βάσεις για συνεργασία σε τεχνητή νοημοσύνη και κρίσιμες υποδομές.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σεβασμός στο δικαίωμα του Ισραήλ να θεσπίζει δικούς του νόμους

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι σέβονται το δικαίωμα του Ισραήλ να θεσπίζει τους δικούς του νόμους, μετά την έγκριση από την Κνεσέτ της θανατικής ποινής για τρομοκράτες, νόμος που αφορά κυρίως Παλαιστινίους.
Εγκαταστάσεις ΔΕΣΦΑ Ρεβυθούσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυξάνονται οι ροές LNG από ΗΠΑ μέσω Ελλάδας προς ΝΑ Ευρώπη και Ουκρανία

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Κ. Γκίλφοϊλ, δήλωσε ότι οι αυξημένες εξαγωγές LNG από τις ΗΠΑ μέσω Ελλάδας ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής. Ετοιμάζεται για σχετικές συζητήσεις σε Βουκουρέστι και Σόφια.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ για αυξημένες επιστροφές παράτυπων μεταναστών

Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εκπαιδεύονται από αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για νέες πρακτικές στις επιστροφές μεταναστών, με χρήση της ψηφιακής εφαρμογής που παρουσιάστηκε σε ειδικό σεμινάριο στις 27 Μαρτίου.