ΓΔ: 2100.25 -0.36% Τζίρος: 90.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:17:37
Βασιλική Αγίου Πέτρου
Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό με επισκέπτες στην πλατεία.

Επίσκεψη του Καρόλου Γ' στο Βατικανό προγραμματίζεται για τον Οκτώβριο

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' και η βασίλισσα Καμίλα θα επισκεφτούν επίσημα το Βατικανό στα τέλη Οκτωβρίου, όπου θα συναντήσουν τον πάπα Λέοντα ΙΔ' και θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς του Ιωβηλαίου.

Επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό θα πραγματοποιήσει ο βασιλιάς Κάρολος Γ' στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Τον βρετανό μονάρχη θα συνοδεύει η σύζυγός του, βασίλισσα Καμίλα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το βασιλικό ζεύγος θα έχει συνάντηση με τον πάπα Λέοντα ΙΔ' και θα λάβει μέρος στους εορτασμούς του Ιωβηλαίου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Το Ιωβηλαίο αποτελεί μια σημαντική εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε 25 χρόνια και συγκεντρώνει εκατομμύρια προσκυνητές στο Βατικανό.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές η ακριβής ημερομηνία και το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης.

Η επικείμενη συνάντηση σηματοδοτεί την πρώτη επαφή του βασιλιά Καρόλου με τον νέο ποντίφικα.

Ο βρετανός μονάρχης, ως επικεφαλής της Εκκλησίας της Αγγλίας που διαχωρίστηκε από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία το 1534, έχει ήδη συναντηθεί στο παρελθόν με τον πάπα Φραγκίσκο, τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β' και τον πάπα Βενέδικτο ΙΣτ'.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Στο δικαστήριο η απαγόρευση της Palestine Action

Νομικοί της βρετανικής κυβέρνησης υπερασπίστηκαν στο δικαστήριο την απαγόρευση της Palestine Action ως «αναλογική» λόγω της «κλιμάκωσης» δράσεων του φορέα, παρά τις αντιδράσεις οργανώσεων και προσφυγή της συνιδρύτριας Χούντα Αμόρι.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Λιγότερα δικαστήρια με ενόρκους για ταχύτερη δικαιοσύνη

Η βρετανική κυβέρνηση προτείνει μείωση των λαϊκών δικαστών για ταχύτερη δικαιοσύνη και αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, περιορίζοντας τις δίκες με σώματα ενόρκων μόνο στα σοβαρά αδικήματα.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: +22% το εισόδημα σε 6 χρόνια, συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 4ο Επενδυτικό Συνέδριο στο Λονδίνο, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία συγκλίνει δυναμικά με την Ευρώπη, με αύξηση 22% στο εισόδημα και μείωση φόρων, σημειώνοντας δέσμευση για συνέχιση μεταρρυθμίσεων.
φαρμακευτική βιομηχανία μηχανή
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τέλος οι δασμοί σε βρετανικά φάρμακα από την Ουάσινγκτον

Οι ΗΠΑ θα εξαιρέσουν τα βρετανικά φάρμακα και ιατρική τεχνολογία από δασμούς μετά από συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο, που περιλαμβάνει αύξηση 25% στην τιμή νέων φαρμάκων για τη βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας.