ΓΔ: 2022.42 1.31% Τζίρος: 138.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:51:01
Ντόναλντ Τουσκ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τουσκ μιλά σε συνέντευξη Τύπου με φόντο πολωνική και ουκρανική σημαία.

Τουσκ: Η Ρωσία απειλεί ολόκληρο τον κόσμο με κακόβουλες προθέσεις

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε ότι η Ρωσία έχει κακόβουλες προθέσεις ενάντια στον κόσμο και πως η Ευρώπη είναι πλέον πιο ενωμένη στην αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής, ειδικά μετά τα πρόσφατα περιστατικά με drones.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ τόνισε ότι η Ρωσία διατηρεί κακόβουλες προθέσεις έναντι ολόκληρου του κόσμου, ενώ υπογράμμισε πως η Ευρώπη εμφανίζεται πλέον πιο ενωμένη απέναντι στην απειλή που προέρχεται από τη Μόσχα.

Σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, ο Τουσκ επεσήμανε ότι «οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι δεν ήταν ποτέ τόσο ενωμένοι... πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση. Η Ρωσία έχει κακόβουλες προθέσεις απέναντι σε ολόκληρο τον κόσμο και όσοι συνορεύουν μαζί της είναι οι πρώτοι που το αισθάνονται», σχολιάζοντας τα πρόσφατα περιστατικά με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνία: Οκτώ συλλήψεις για ύποπτη προετοιμασία δολιοφθοράς

Η πολωνική ασφάλεια συνέλαβε οκτώ υπόπτους για σχεδιασμό δολιοφθοράς, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Τουσκ. Η Πολωνία στοχοποιείται από επιθέσεις που αποδίδονται στον «υβριδικό πόλεμο» της Ρωσίας, η οποία αρνείται τις κατηγορίες.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη - Τραμπ: Θέλω τέλος στον πόλεμο

Ο Τραμπ ευχήθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία να τελειώσει χωρίς χρήση πυραύλων Τόμαχοκ, ενώ επισήμανε πως ο Πούτιν θέλει να λήξει η σύγκρουση. Ο Ζελένσκι απάντησε πως ο Πούτιν δεν είναι έτοιμος για ειρήνη, εκφράζοντας όμως αισιοδοξία.
Ευρωπαϊκή άμυνα βιομηχανία
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την ευρωπαϊκή άμυνα έως το 2030

Η ΕΕ παρουσίασε σχέδιο για ενίσχυση της άμυνας ως το 2030, λόγω φόβων για διαρκή απειλή από στρατιωτικοποιημένη Ρωσία, όπως προκύπτει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Ύπατη εκπρόσωπο Κάγια Κάλας.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

NATO: Έκτακτη σύσκεψη Υπ. Άμυνας για ρωσικά drones στον εναέριο χώρο

Στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας ΝΑΤΟ και ΕΕ, με έμφαση στη ρωσική απειλή, την ενίσχυση αμυντικών δαπανών, τις ευρωπαϊκές αμυντικές ικανότητες και τη στήριξη της Ουκρανίας.
Αυτοκίνητο αστυνομίας Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πολωνοί αξιωματούχοι κατηγορούν δύο Ρώσους για κατασκοπεία υπέρ Μόσχας

Πολωνοί εισαγγελείς κατηγόρησαν δύο Ρώσους για κατασκοπεία υπέρ Ρωσίας και τον έναν για συνομωσία σχετικά με δέμα με εκρηκτικά. Το περιστατικό έρχεται μετά από εκρήξεις σε Βρετανία, Γερμανία και Πολωνία τον Ιούλιο, για τις οποίες κατηγορείται η Ρωσία.