ΓΔ: 2222.04 0.09% Τζίρος: 205.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:01
αντλίες άντλησης πετρελαίου
Φώτο: Shutterstock

Συνεχίζεται η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας

Οι αγωγοί TurkStream και Blue Stream λειτουργούν στο μέγιστο για την προμήθεια αερίου στην Τουρκία, ενώ η συνεργασία Ρωσίας-Τουρκίας συνεχίζεται, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ για διακοπή εισαγωγών ρωσικής ενέργειας.

Οι αγωγοί αερίου TurkStream και Blue Stream λειτουργούν στο μέγιστο της δυναμικότητάς τους για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Παράλληλα, η συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας παραμένει ενεργή, την ώρα που οι ΗΠΑ εντείνουν τις πιέσεις προς τους συμμάχους τους για διακοπή των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου και αερίου.

Η σχετική δήλωση από το Κρεμλίνο ήρθε μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Τουρκία θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα των ΗΠΑ για τερματισμό των αγορών ρωσικών ενεργειακών προϊόντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Τουρκίας θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Τουρκία καλεί Ρωσία και Ουκρανία να προστατεύσουν τις ενεργειακές υποδομές

Η Τουρκία μέσω του Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ ζήτησε από Ρωσία και Ουκρανία να αποκλείσουν τις ενεργειακές υποδομές από τον πόλεμο προειδοποιώντας για σοβαρές συνέπειες στις αγορές ενώ η Άγκυρα ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας στη Μαύρη Θάλασσα
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κρίσιμη στρατηγική ο έλεγχος των Στενών του Ορμούζ για την Τεχεράνη

Οι Φρουροί της Επανάστασης τόνισαν ότι ο έλεγχος των Στενών του Ορμούζ είναι η βασική στρατηγική του Ιράν έναντι των ΗΠΑ, καθώς διασφαλίζει αποτρεπτικό αποτέλεσμα στην παγκόσμια προμήθεια πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΟΙΚ Μπέσεντ στηρίζει παράταση άρσης κυρώσεων σε ιρανικό, ρωσικό πετρέλαιο

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ ανέφερε ότι η άρση περιορισμών για πώληση ρωσικού και ιρανικού πετρελαίου έγινε ύστερα από πιέσεις χωρών που επηρεάστηκαν από τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Έτοιμος να επαναλειτουργήσει ο αγωγός Druzhba στην Ουκρανία

Ο αγωγός πετρελαίου Druzhba είναι έτοιμος να λειτουργήσει ξανά μετά την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι, εκφράζοντας ελπίδα για ευρωπαϊκή βοήθεια από τη Βουδαπέστη.