ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ισραηλινό άρμα μάχης
Ισραηλινό άρμα μάχης κινείται σε σκονισμένο πεδίο στη σύγκρουση Γάζας.

Οι Χούθι ανέλαβαν ευθύνη για επίθεση με drone στην Εϊλάτ του Ισραήλ

Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για επίθεση με drone στην Εϊλάτ του Ισραήλ, με 22 τραυματίες. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας προειδοποίησε ότι όσοι βλάπτουν το Ισραήλ θα πληγούν στο επταπλάσιο.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην παραθαλάσσια πόλη Εϊλάτ του νότιου Ισραήλ, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Από τη δεύτερη επίθεση μέσα σε μία εβδομάδα, τραυματίστηκαν συνολικά 22 άτομα. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ, σχολίασε μέσω της πλατφόρμας Χ ότι «όποιος κάνει κακό στο Ισραήλ θα πληγεί στο επταπλάσιο», σημειώνοντας πως οι Χούθι «θα το μάθουν σε βάρος τους».

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ μετέδωσε ότι το drone εξερράγη κοντά σε ξενοδοχείο, προκαλώντας υλικές ζημιές, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες από την αστυνομία.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Magen David Adom ανακοίνωσε ότι δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση: ένας 60χρονος με τραύματα στα πόδια από θραύσματα και ένας 30χρονος με τραύμα στο στήθος.

Οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν νωρίς το απόγευμα, όταν εντοπίστηκε το drone να πλησιάζει από την Υεμένη, όπως ανέφερε ο ισραηλινός στρατός. Παρά τις προσπάθειες αναχαίτισης, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε στη ζώνη του Εϊλάτ.

Αποτυχία αντιαεροπορικών συστημάτων και αντίκτυπος στην περιοχή

Σύμφωνα με την εφημερίδα Israel Hayom και προκαταρκτική έρευνα, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν το drone. Προ ημερών, άλλη επίθεση με drone από τους Χούθι είχε προκαλέσει μόνο υλικές ζημιές στην περιοχή των ξενοδοχείων του Εϊλάτ.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν drone στον ουρανό της Εϊλάτ και έκρηξη πίσω από την αλυσίδα των ξενοδοχείων, χωρίς όμως να έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Ρος Ασανά, εβραϊκής Πρωτοχρονιάς, περίοδο κατά την οποία τα ξενοδοχεία του Εϊλάτ είναι συνήθως γεμάτα.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, οι Χούθι έχουν εντείνει τις εκτοξεύσεις πυραύλων και drones προς το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους. Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να αυξάνει την πίεση στην Πόλη της Γάζας, όπου πρόσφατα ξεκίνησε μεγάλη χερσαία επιχείρηση εναντίον προπυργίων της Χαμάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη μετά από νέα πλήγματα που ανακοίνωσε το Ισραήλ

Δυνατές εκρήξεις συγκλόνισαν το πρωί την Τεχεράνη, στη 14η ημέρα του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν. Δημοσιογράφοι του AFP είδαν σύννεφα μαύρου καπνού στον ουρανό, ενώ οι στόχοι παραμένουν άγνωστοι.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές επιθέσεις σε νότια συνοικία της Βηρυτού

Ισραηλινά πλήγματα σημειώθηκαν ξανά στη νότια συνοικία της Βηρυτού, με στόχο υποδομές της Χεζμπολά, σύμφωνα με επίσημα μέσα του Λιβάνου. O ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει τις επιθέσεις κατά του φιλοϊρανικού σιιτικού κινήματος.
ΗΠΑ Ιράν σύγκρουση
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλεί με αντίποινα για επιθέσεις στις υποδομές του

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγέρ Γαλιμπάφ, τόνισε πως κάθε επίθεση στις ιρανικές υποδομές θα απαντηθεί αναλογικά και άμεσα, χωρίς εξαιρέσεις, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης με Ισραήλ και ΗΠΑ.
σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Σειρήνες στην Ιερουσαλήμ μετά από προειδοποίηση για ιρανικούς πυραύλους

Σειρήνες ήχησαν στην Ιερουσαλήμ μετά από προειδοποίηση για ιρανική πυραυλική επίθεση, σύμφωνα με το AFP. Από την έναρξη των εχθροπραξιών με το Ιράν, οι σειρήνες αποτελούν συχνό φαινόμενο στο Ισραήλ.
Καπνός στην Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινά πλήγματα σε νότια προάστια Βηρυτού, βάση της Χεζμπολάχ

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε νέα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού, θέτοντας στο στόχαστρο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ. Σχεδόν 400 νεκροί από τις επιθέσεις στο Λίβανο από τον Μάρτιο.