ΓΔ: 2238.62 0.11% Τζίρος: 72.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:52:35
Πρίγκιπας Ουίλιαμ χαμογελαστός
Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ χαμογελά σε επίσημη εμφάνιση με φόντο πράσινο τοπίο.

Οι Ουίλιαμ και Κέιτ στο Σάουθπορτ για στήριξη μετά τη δολοφονία παιδιών

Το πριγκιπικό ζεύγος επισκέφθηκε το Σάουθπορτ, συναντήθηκε με γονείς των θυμάτων και τόνισε τη σημασία της ενότητας στην πόλη που σημαδεύτηκε από την τραγωδία του καλοκαιριού.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ πραγματοποίησαν σήμερα επίσκεψη στο Σάουθπορτ, στη βόρεια Αγγλία, με στόχο να εκφράσουν συμπαράσταση στην τοπική κοινότητα που επλήγη από την τραγική δολοφονία τριών κοριτσιών, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Τέιλορ Σουίφτ το περασμένο καλοκαίρι.

Η επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε τον Ιούλιο, στη διάρκεια θερινών μαθημάτων, προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και πυροδότησε ημέρες έντασης και ταραχών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Κατά την επίσκεψη, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου και η δούκισσα του Κέμπριτζ είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους γονείς των θυμάτων, τα οποία ήταν ηλικίας 9, 7 και 6 ετών. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο που το πριγκιπικό ζεύγος μεταβαίνει στην πόλη, επιβεβαιώνοντας τη στήριξή τους στους κατοίκους.

Σε ανάρτησή του στο Χ, το παλάτι του Κένσινγκτον τόνισε: «Επιστροφή στο Σάουθπορτ σήμερα για να δούμε μια κοινότητα που ενώνει τις δυνάμεις της και θεραπεύεται στον απόηχο του τραγικού περιστατικού το περασμένο καλοκαίρι».

Το ζευγάρι, που έχει τρία παιδιά, επισκέφθηκε παιδική χαρά που δημιουργήθηκε στη μνήμη δύο από τα θύματα, ενώ συνομίλησε με δασκάλους και μαθητές για τον τρόπο διαχείρισης της τραγωδίας και του πένθους στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Μετά το τραγικό περιστατικό, δέκα ακόμη παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδόθηκε παραπληροφόρηση που εμφάνιζε τον δράστη ως μουσουλμάνο αιτούντα άσυλο.

Ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο Σάουθπορτ, ενώ σημειώθηκε και απόπειρα επίθεσης εναντίον του τεμένους της πόλης. Οι ταραχές επεκτάθηκαν σε διάφορα σημεία του Ηνωμένου Βασιλείου, υπογραμμίζοντας τις κοινωνικές εντάσεις που προκάλεσε το περιστατικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Cyprus Forum London: Στο προσκήνιο υβριδικές απειλές και παραπληροφόρηση

Στο Cyprus Forum London συζητήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου κατά των υβριδικών απειλών και της παραπληροφόρησης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε για τρίτη φορά με συμμετοχή αξιωματούχων και ειδικών.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Δεν ορίζει χρονοδιάγραμμα αποχώρησης, λέει ο Λάμι

Ο Κιρ Στάρμερ, υπό πίεση μετά τις εκλογικές απώλειες των Εργατικών, δεν θα ανακοινώσει πότε θα αποχωρήσει, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Ντέιβιντ Λάμι, προσθέτοντας ότι μίλησε μαζί του δύο φορές την Κυριακή.
Σημαίες Κύπρου ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Cyprus Forum London: Στο επίκεντρο οι υβριδικές απειλές στη Βρετανία

Στο Cyprus Forum London, που πραγματοποιείται σήμερα στην Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου, συζητούνται υβριδικές απειλές, κυβερνοασφάλεια και στρατηγική ΕΕ-ΗΒ, με στόχο τον διάλογο για την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη.
Καμένο αυτοκίνητο βανδαλισμών
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Μαζικές πορείες ακροδεξιών και αντιδιαδηλωτών

Χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ και κατά της μετανάστευσης συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία 4.000 αστυνομικών. Έγιναν 31 συλλήψεις, χωρίς σοβαρά επεισόδια, ενώ διεξαγόταν και ο τελικός Κυπέλλου Αγγλίας.