ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:54:00
Ντμίτρι Πεσκόφ πορτρέτο
Φώτο: Shutterstock

Μόσχα: Αβάσιμες οι κατηγορίες για τα drones στο αεροδρόμιο Κοπεγχάγης

Η Ρωσία απορρίπτει κάθε ευθύνη για τα drones στην Κοπεγχάγη, ενώ η πρωθυπουργός Φρεντέρικσεν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ρωσικής εμπλοκής. Ανησυχία για τη συνθήκη New Start.

Η Ρωσία αρνείται κάθε ανάμειξη στις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από το αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης, οι οποίες τη Δευτέρα προκάλεσαν τετράωρη διακοπή της αεροπορικής κυκλοφορίας στη δανική πρωτεύουσα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων, απέρριψε τις κατηγορίες σε βάρος της Μόσχας, τονίζοντας: «Κάθε φορά, ακούμε αβάσιμες κατηγορίες». Από την πλευρά τους, οι δανικές αρχές χαρακτήρισαν το περιστατικό ως «σοβαρή επίθεση» στις εθνικές υποδομές, με την πρωθυπουργό Μέτε Φρεντέρικσεν να δηλώνει πως «δεν αποκλείει» το ενδεχόμενο ρωσικής ευθύνης.

Παράλληλα, ο Πεσκόφ αναφέρθηκε στο ζήτημα της πυρηνικής συμφωνίας New Start, επισημαίνοντας πως η εκπνοή της τον ερχόμενο Φεβρουάριο ενδέχεται να επιφέρει κινδύνους για τη διεθνή ασφάλεια. Ο ρώσος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα εξετάσει τη λήψη μέτρων, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις, σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συναινέσουν στην παράταση της ισχύος της συνθήκης κατά ένα έτος, όπως πρότεινε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονήσιοι φέρεται πως πολέμησαν για τη Ρωσία στον πόλεμο Ουκρανίας

Οι αρχές της Τζακάρτα ερευνούν υποθέσεις Ινδονησίων που φέρονται να εντάχθηκαν στον ρωσικό στρατό και να πολεμούν στην Ουκρανία, χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος

Ο Τραμπ δήλωσε πως ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ, μετά από συνομιλίες με δημοσιογράφους. Το Κρεμλίνο απέρριψε ως ψευδείς τις φήμες περί επίθεσης και χαρακτήρισε "ιστορίες τρόμου" τα σχετικά δημοσιεύματα.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ο Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ, ενώ το Κρεμλίνο διέψευσε ως «ιστορίες τρόμου» δημοσιεύματα για προσπάθεια αποτροπής ρωσικής επίθεσης, μέσω επίσκεψης της CIA στη Μόσχα.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ρωσικής επίθεσης σε χώρες του ΝΑΤΟ, λέει ΕΕ

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν στοιχεία για ρωσική στρατιωτική απειλή κατά χωρών του ΝΑΤΟ, διαψεύδοντας σχετικές ανησυχίες που μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο διευθυντής της CIA συναντήθηκε με Ρώσους αξιωματούχους στη Μόσχα

Ο επικεφαλής της CIA Τζον Ράτκλιφ βρέθηκε στη Μόσχα για επαφές με Ρώσους αξιωματούχους, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Δεν συναντήθηκε με τον Πούτιν και δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για τις συνομιλίες.
Λογότυπο CIA ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο επικεφαλής της CIA στη Μόσχα για κρίσιμες συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους

Ο διευθυντής της CIA, Τζον Ράτκλιφ, βρίσκεται στη Μόσχα για συναντήσεις, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα, χωρίς όμως να αποκαλύπτονται οι συνομιλητές του ή τα θέματα των συζητήσεων.