ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
σημαία Ισραήλ

Να προσαρτηθεί η Δυτική Όχθη προτείνει ο υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ

Ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, υπουργός Εθνικής Ασφαλείας, ζήτησε άμεση προσάρτηση της Δυτικής Όχθης από το Ισραήλ, ως απάντηση στην αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιτάμαρ Μπεν Γκβιρ, υπογράμμισε ότι η χώρα του θα πρέπει να προχωρήσει στην προσάρτηση της Δυτικής Όχθης, ως απάντηση στην πρόσφατη αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Βρετανία.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ σημείωσε ότι η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Αυστραλία δημιουργεί την ανάγκη για άμεση απάντηση από το Ισραήλ, προτείνοντας την άμεση προσάρτηση της περιοχής που το Ισραήλ αποκαλεί Ιουδαία-Σαμάρεια, γνωστή διεθνώς ως κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα χώρες ζητούν από το Ισραήλ απρόσκοπτη είσοδο βοήθειας στη Γάζα

Δέκα χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, ο Καναδάς και η Βρετανία, κάλεσαν το Ισραήλ να επιτρέψει ανεμπόδιστη είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, επισημαίνοντας πως η εκεί κατάσταση παραμένει καταστροφική.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Περιορίζει έντονα τη βρετανική διπλωματία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το βρετανικό προξενείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σταμάτησε τις δραστηριότητές του, με εξαίρεση λίγους διπλωμάτες, μετά τις κυρώσεις Λονδίνου για τους οικισμούς στη Δυτική Όχθη, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανία διατηρεί αποστολή βασικών υπηρεσιών στην Αν. Ιερουσαλήμ

Ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας, Εντ Μίλιμπαντ, τόνισε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα διατηρήσει αποστολή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, προσφέροντας βασικές υπηρεσίες στους Παλαιστίνιους, παρά την εντολή του Ισραήλ για κλείσιμο του προξενείου.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή προειδοποίηση πριν το περιστατικό σε βρετανική βάση

Ο Νετανιάχου αποκάλυψε ότι το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τη Βρετανία για ιρανική επίθεση σε βάση της, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για τις βρετανικές κυρώσεις κατά των οικισμών. Πέντε Βρετανοί συνελήφθησαν για τρομοκρατία και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Μπέρναμ: Βρετανία ηγέτης παγκοσμίως με κυρώσεις κατά Ισραήλ

Ο Άντι Μπέρναμ τόνισε πως οι βρετανικές κυρώσεις σε προϊόντα από ισραηλινούς οικισμούς δείχνουν ηγετικό ρόλο για τη Βρετανία, υπογραμμίζοντας ανάγκη πράξεων για λύση δύο κρατών και στήριξη στους αδύναμους.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Λυπηρά τα μέτρα του Ισραήλ κατά της Βρετανίας

Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Εντ Μίλιμπαντ χαρακτήρισε τα αντίποινα του Ισραήλ λυπηρά και επιβλαβή, ενώ το Ισραήλ προχώρησε σε κυρώσεις μόνο κατά της Βρετανίας, κλείνοντας το προξενείο στην Ιερουσαλήμ και απαγορεύοντας την είσοδο σε 12 αξιωματούχους.