ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με φόντο αμερικανικές σημαίες.

Τραμπ: Επιτάχυνση διώξεων πολιτικών αντιπάλων ζητά από το υπ. Δικαιοσύνης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε επίσπευση διώξεων κατά των αντιπάλων του, Άνταμ Σιφ και Λετίσια Τζέιμς, για απάτη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τις καθυστερήσεις.

Την ανάγκη για άμεση απόδοση δικαιοσύνης υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ασκώντας πιέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την προώθηση διώξεων κατά πολιτικών του αντιπάλων, δύο εκ των οποίων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη.

Μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος απηύθυνε κριτική προς την υπουργό Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι σχετικά με τις καθυστερήσεις στις ενδεχόμενες διώξεις κατά του γερουσιαστή Καλιφόρνιας, Άνταμ Σιφ και της γενικής εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, αμφότεροι μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τον Μπιλ Πουλτ, αξιωματούχο της Υπηρεσίας Χρηματοδότησης Στέγασης και σύμμαχο του Ντόναλντ Τραμπ, οι δύο πολιτικοί κατηγορούνται για παραποίηση εγγράφων που σχετίζονται με αιτήματα δανείων ακινήτων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι έχει δεχθεί δεκάδες μηνύματα που ζητούν τη δίωξη του Άνταμ Σιφ, της Λετίσια Τζέιμς και του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, κατηγορείται ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο. Τόνισε χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε να περιμένουμε περισσότερο, αυτό καταστρέφει τη φήμη μας και την αξιοπιστία μας».

Εξελίξεις στη Δικαιοσύνη

Την Παρασκευή, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Έρικ Σίμπερτ, ο οποίος είχε αρνηθεί να προχωρήσει σε δίωξη κατά της Λετίσια Τζέιμς λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων – σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης – υπέβαλε την παραίτησή του, μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου Τραμπ.

Η Λετίσια Τζέιμς, η οποία έχει αντιπαρατεθεί πολλές φορές με τον Ντόναλντ Τραμπ, είχε προηγουμένως εξασφαλίσει την καταδίκη του σε πρόστιμο σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, πριν την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο. Ωστόσο, το πρόστιμο αυτό ακυρώθηκε στα τέλη Αυγούστου από εφετείο της Νέας Υόρκης, το οποίο έκρινε το ποσό «υπερβολικό». Η Τζέιμς ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Στην ανάρτησή του, ο πρόεδρος Τραμπ ανέφερε: «Τον απέλυσα (σ.σ.: τον Σίμπερτ) και υπάρχει μια ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, και πολλοί δικηγόροι και νομικοί εμπειρογνώμονες λένε το ίδιο πράγμα», αναφερόμενος στις έρευνες που αφορούν την Τζέιμς.

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε πως πρότεινε τη Λίντσεϊ Χάλιγκαν, σύμβουλο του Λευκού Οίκου, για τη διαδοχή του Έρικ Σίμπερτ, εκτιμώντας ότι η Παμ Μπόντι χρειάζεται έναν σκληρό εισαγγελέα για την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Το ιστορικό της αντιπαράθεσης

Κατά την πρώτη του θητεία, ο Τραμπ αντιμετώπισε πρωτοβουλίες για καθαίρεση με επικεφαλής τον Άνταμ Σιφ ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τη Γερουσία και στις δύο διαδικασίες παραπομπής που πραγματοποιήθηκαν το 2019 και το 2021.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Truth Social, ο ίδιος ανέφερε: «Με έβαλαν στο στόχαστρο με μια διαδικασία καθαίρεσης δύο φορές και με κατηγόρησαν (5 φορές!) ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΩΡΑ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα εξετάσω με το Υπ. Δικαιοσύνης το ενδεχόμενο χάρης στη Μάξγουελ

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει χάρη στην Γκιλέιν Μάξγουελ, καταδικασμένη για συνέργεια σε σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τον Τζέφρι Έπστιν, δηλώνοντας ότι θα το συζητήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες κατά Κόμι και Τζέιμς στις ΗΠΑ από δικαστή

Ομοσπονδιακή δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες κατά Κόμι και Τζέιμς λόγω παράτυπου διορισμού της εισαγγελέως που επέλεξε ο Τραμπ, πλήττοντας τις προσπάθειές του να διώξει πολιτικούς αντιπάλους και επικριτές του.
Φορολογικός έλεγχος έγγραφων
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Βουλή υπέρ αποκάλυψης αρχείων για την υπόθεση Έπστιν

Η Βουλή ενέκρινε τη δημοσιοποίηση του φακέλου για τον Τζέφρι Έπστιν με 427 ψήφους υπέρ. Το νομοσχέδιο προβλέπει να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα και προχωρά τώρα στη Γερουσία, όπου η έγκρισή του παραμένει αβέβαιη.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ δίνει χάρη σε άλλο έναν υποστηρικτή για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ χορηγεί για δεύτερη φορά χάρη στον Νταν Γουίλσον, μέλος των Oath Keepers που συμμετείχε στην επίθεση στο Καπιτώλιο, απελευθερώνοντάς τον πρόωρα από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή για παράνομη κατοχή όπλων.