ΓΔ: 2019.25 1.15% Τζίρος: 240.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Μαχμούντ Αμπάς ομιλία
Ο Μαχμούντ Αμπάς κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας σε συνέδριο ή συνέντευξη Τύπου.

ΟΗΕ: Ο Μαχμούντ Αμπάς θα μιλήσει με βιντεοσύνδεση στη Γενική Συνέλευση

Με 145 ψήφους υπέρ, η ΓΣ ΟΗΕ ενέκρινε την ομιλία Αμπάς μέσω βιντεοσύνδεσης, μετά την άρνηση των ΗΠΑ να του χορηγήσουν βίζα για τη φετινή σύνοδο κορυφής στη Νέα Υόρκη.

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε σήμερα το αίτημα να δοθεί η δυνατότητα στον ηγέτη των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς, να πραγματοποιήσει ομιλία μέσω βιντεοσύνδεσης στη διάρκεια της φετινής ετήσιας συνάντησης των παγκόσμιων ηγετών. Η απόφαση αυτή ήρθε ως απάντηση στη γνωστοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι δεν θα εκδώσουν βίζα στον Παλαιστίνιο πρόεδρο για να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, όπου στεγάζεται η έδρα του ΟΗΕ.

Το σχετικό ψήφισμα συγκέντρωσε ευρεία υποστήριξη, αποσπώντας 145 ψήφους υπέρ, ενώ πέντε χώρες τάχθηκαν κατά και έξι χώρες επέλεξαν τη στάση της αποχής. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το διεθνές ενδιαφέρον για τη διατήρηση της παρουσίας των Παλαιστινίων στα διεθνή φόρα, παρά τα εμπόδια που προκύπτουν λόγω διπλωματικών εξελίξεων όπως η άρνηση χορήγησης βίζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου σε επαφές με συμμάχους πριν την ομιλία του στον ΟΗΕ

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Αργεντινό πρόεδρο Μιλέι και τον Σέρβο πρόεδρο Βούτσιτς, λαμβάνοντας υποστήριξη για τις προσπάθειες απελευθέρωσης των ομήρων που κρατά η Χαμάς, ενόψει της ομιλίας του στον ΟΗΕ.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντηση ηγετών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις στις ΗΠΑ

Στη Νέα Υόρκη, ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη εβραϊκών οργανώσεων, συζητώντας διεθνείς εξελίξεις, τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Τόνισε τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ και την ανάγκη επίλυσης στη Γάζα.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Michael Kratsios στις ΗΠΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Michael Kratsios, διευθυντή επιστημονικής πολιτικής του Λευκού Οίκου, για να συζητήσουν τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ σε τεχνολογία και Τεχνητή Νοημοσύνη.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβολή στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, νέα ημερομηνία αναζητείται

Αναβάλλεται η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λόγω υποχρεώσεων του Τούρκου Προέδρου σε διεθνή συνάντηση. Αναζητείται νέα ημερομηνία στη Νέα Υόρκη τις προσεχείς ημέρες.