ΓΔ: 2005.2 -1.00% Τζίρος: 195.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κατάστημα Puma εσωτερικό
Φώτο: Puma Credits: Shutterstock

Puma: Σενάρια εξαγοράς από Authentic Brands και CVC εκτοξεύουν τη μετοχή

Η μετοχή της Puma εκτινάχθηκε έως και 17% μετά από δημοσιεύματα για ενδιαφέρον εξαγοράς του ποσοστού της οικογένειας Πινό από την Authentic Brands και τη CVC Capital.

Η μετοχή της Puma σημείωσε άλμα σχεδόν 17% την Τετάρτη, έπειτα από δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Manager Magazin ότι δύο μεγάλοι επενδυτές ετοιμάζουν πρόταση εξαγοράς για τον γερμανικό κολοσσό αθλητικών ειδών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της Authentic Brands, Τζέιμι Σάλτερ, και ο επικεφαλής της CVC Capital στη Γερμανία, Άλεξ Ντιμπέλιους, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του 29% της Puma, ποσοστό που ελέγχει η οικογένεια Πινό μέσω της εταιρείας Artemis. Η πιθανότητα αυτή ανοίγει το δρόμο για μια ενδεχόμενη “μάχη” προσφορών.

Ωστόσο, πηγή κοντά στην Artemis διέψευσε την ύπαρξη ενεργής διαδικασίας πώλησης, υπογραμμίζοντας ότι: «Δεν υπάρχει καμία ενεργή διαδικασία πώλησης του ποσοστού στην Puma, παρά το ενδιαφέρον που εκφράζουν ορισμένοι επενδυτές. Το σχετικό δημοσίευμα είναι ουσιαστικά ανακριβές».

Παρά τις διαψεύσεις, η μετοχή της Puma αποτέλεσε τον μεγαλύτερο κερδισμένο στον δείκτη STOXX 600, κλείνοντας τη συνεδρίαση με ισχυρή άνοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή είχε χάσει πάνω από 50% της αξίας της μέσα στο 2025, γεγονός που ενίσχυσε τις φήμες για αλλαγές στη μετοχική σύνθεση.

Η Authentic Brands έχει χτίσει φήμη ως εταιρεία που αγοράζει και αναζωογονεί εμπορικά σήματα σε κρίση. Στο παρελθόν απέκτησε αλυσίδες όπως η Forever 21 και η Aeropostale, ενώ το 2021 εξαγόρασε τη Reebok από την Adidas, επικρατώντας της ίδιας της CVC που επίσης διεκδικούσε την εταιρεία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μια πιθανή συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει σε τιμή γύρω στα 40 ευρώ ανά μετοχή, με την αγορά να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Η οικογένεια Πινό απέκτησε το ποσοστό της στην Puma το 2018, όταν ο όμιλος Kering πούλησε τη συμμετοχή του για να επικεντρωθεί στον κλάδο της πολυτέλειας. Παράλληλα, πληροφορίες του Bloomberg τον Αύγουστο ανέφεραν ότι η Artemis αναζητούσε πιθανούς αγοραστές για την επένδυση, αξίας περίπου 960 εκατ. δολαρίων.

Η Puma και η CVC αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα, ενώ η Authentic Brands δεν απάντησε σε αιτήματα δημοσιογράφων για τοποθέτηση.

Για την επενδυτική κοινότητα, οι εξελίξεις θεωρούνται καθοριστικές. «Η εμπλοκή μεγάλων παικτών όπως η Authentic Brands και η CVC μπορεί να προσδώσει νέα δυναμική στην Puma και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των μετόχων», σχολίασε χρηματιστηριακός αναλυτής στο Reuters.

Καθώς οι φήμες για αλλαγή ηγεσίας και στρατηγικής πληθαίνουν, η μετοχή της Puma έχει επιστρέψει στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να αναμένουν εναγωνίως τις επόμενες επίσημες ανακοινώσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

DRUCKFARBEN
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

DRUCKFARBEN: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εργοστασιακές εγκαταστάσεις στη Χαλκίδα

Ο Όμιλος DRUCKFARBEN εγκαινίασε το νέο του εργοστάσιο στη Χαλκίδα, ολοκληρώνοντας σημαντικό επενδυτικό σχέδιο για τεχνολογική υπεροχή και βιώσιμη ανάπτυξη με σύγχρονες, αποδοτικές εγκαταστάσεις και έμφαση στην παραγωγική αυτονομία.
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα έχει επιχειρήσεις που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν διεθνώς

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, στο 4ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και αξιοποίησης των δυνατοτήτων της Ελλάδας για βιώσιμη ανάπτυξη.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Κορκίδης: Συνεργασία για νέα εφεδρεία και εξοπλιστικά προγράμματα

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Βασίλη Κορκίδη και τον Δημήτρη Μαθιό, με θέμα τη νέα εφεδρεία και τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε εθνικά και ευρωπαϊκά εξοπλιστικά προγράμματα.
Χέρι ράφτη σε ύφασμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσ/νίκη: Οι 9 στους 10 βιοτέχνες βλέπουν την καινοτομία ως μοχλό ανάπτυξης

Σύμφωνα με έρευνα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, οι 9 στους 10 βιοτέχνες θεωρούν την καινοτομία κρίσιμη για την ανταγωνιστικότητα, αλλά το 80% βλέπει εμπόδια στη χρηματοδότηση.