ΓΔ: 2639.95 0.13% Τζίρος: 296.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μεταλλείο σπάνιων γαιών

Υπογραφές συμφωνιών στην Κίνα για επενδύσεις «μαμούθ» στις σπάνιες γαίες

Υπεγράφησαν 1.154 συμφωνίες συνολικής αξίας 77 δισ. ευρώ και πάνω από 100 επενδυτικές δράσεις για τις κινεζικές σπάνιες γαίες.

Η 25η Διεθνής Έκθεση της Κίνας για τις Επενδύσεις και το Εμπόριο (CIFIT) έκλεισε τις πύλες της στις 11 Σεπτεμβρίου με την υπογραφή συμφωνιών για την υλοποίηση 1.154 προγραμμάτων που καλύπτουν συνολικές προγραμματισμένες επενδύσεις οικονομικής αξίας 644 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 77,06 δισεκατομμυρίων ευρώ), σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή της.

Υπήρξε επίσης η υπογραφή περισσότερων από 900 συμφωνιών σε διάφορους τομείς. Μεταξύ αυτών οι κατασκευές, η τεχνολογία της πληροφορικής, αλλά και τα χρηματοοικονομικά, αναδεικνύοντας τη δυναμική παγκόσμια συμμετοχή, αλλά και την καινοτομία στο ψηφιακό εμπόριο.

Στη φετινή εκθεσιακή διοργάνωση συμμετείχαν εταιρίες από την παγκόσμια κατάταξη του Fortune Global 500, νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και εταιρίες που έχουν ηγετική θέση στους κλάδους τους, παρουσιάζοντας 198 επιτεύγματα στους τομείς της ψηφιακής νοημοσύνης, της τεχνολογίας των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, των υπηρεσιών υγείας, αλλά και της πράσινης τεχνολογίας.

Από τα 198 επιτεύγματα, τα 109 αφορούσαν το ντεμπούτο νέων προϊόντων, με την παρουσίαση καινοτομικών προσεγγίσεων στην ιατρική ακριβείας, στην εξελιγμένη οπτικοακουστική τεχνολογία, στους φωτονικούς κβαντικούς υπολογιστές, αλλά και στους βιονικούς αισθητήρες κυττάρων.

Η CIFIT είναι η μόνη έκθεση εθνικού επιπέδου στην Κίνα που πραγματοποιείται με έμφαση στην προώθηση των επενδύσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Κίνας και ΕΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Δήμου Μαρκόπουλου με την κινεζική Γκουανγκάν για εμπορική ανάπτυξη

Ο Δήμος Μαρκόπουλου υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με την κινεζική Γκουανγκάν, για ενίσχυση εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, προώθηση τοπικών προϊόντων και διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και στις δύο πόλεις.
σημαία της Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ενισχύει τη σύνδεση επιστήμης–βιομηχανίας για νέα παραγωγική δυναμική

Το Πεκίνο επενδύει στη συνεργασία έρευνας και βιομηχανίας, θέτοντας τις επιχειρήσεις στην καρδιά της καινοτομίας, με στόχο ποιοτικές παραγωγικές δυνάμεις και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για ξένα κεφάλαια και επενδύσεις

Ο Τ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως η Ελλάδα είναι αξιόπιστος προορισμός για ξένες παραγωγικές επενδύσεις, ανακοινώνοντας νέο πλαίσιο που δίνει φοροαπαλλαγές και ταχεία αδειοδότηση, με υποχρεωτική συμμετοχή των επενδυτών στο εγχείρημα.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ανακοίνωσε τις 500 κορυφαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις για το 2026

Το Πεκίνο ανακοίνωσε τις 500 κορυφαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις, με 100 να ξεπερνούν τα 100 δισ. γιουάν σε έσοδα, αναδεικνύοντας την ανάπτυξη του κλάδου. Πρώτες παρέμειναν οι JD.com, Alibaba και Hengli Group.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή νομοσχέδιο για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων

Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου του Υπ. Ανάπτυξης με νέα κίνητρα για Άμεσες Ξένες Επενδύσεις, αναδιάρθρωση της αρμόδιας Διεύθυνσης, στοχευμένες ενισχύσεις και ενιαίες διαδικασίες αξιολόγησης και πιστοποίησης.