ΓΔ: 2144.74 1.13% Τζίρος: 31.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:45:47
Φωτο: Shutterstock

Η Τουρκία εκπαιδεύει και στηρίζει στρατιωτικά δυνάμεις της Συρίας

Η Τουρκία παρέχει εκπαίδευση, εξοπλισμό και τεχνική στήριξη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις βάσει συμφωνίας συνεργασίας, διαψεύδοντας φήμες για ισραηλινές επιθέσεις.

Η Τουρκία έχει ξεκινήσει την εκπαίδευση και την παροχή συμβουλών και τεχνικής υποστήριξης προς τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας, με αφετηρία μια πρόσφατη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως αναφέρει πηγή του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία υπεγράφη τον Αύγουστο και αφορά τη συνεργασία των υπουργείων Άμυνας Τουρκίας και Συρίας, η Άγκυρα αναλαμβάνει να προσφέρει στις συριακές δυνάμεις ουσιαστική στρατιωτική εκπαίδευση, εξοπλισμό και εργαλεία επιμελητείας.

Η ίδια πηγή υπογράμμισε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στην Άγκυρα, ότι οι φήμες περί «ισραηλινών επιθέσεων εναντίον τουρκικού εξοπλισμού στη Συρία» είναι εντελώς αβάσιμες. Παράλληλα, διαβεβαιώθηκε πως δεν έχει σημειωθεί καμία αλλαγή σε επίπεδο τουρκικού προσωπικού ή εξοπλισμού που είναι εγκατεστημένος στη βόρεια Συρία.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμπντουλάχ Οτζαλάν δίκη
ΔΙΕΘΝΗ

Οτσαλάν: Ζητά από Τουρκία να βοηθήσει στη συμφωνία Κούρδων Συρίας - Δαμασκού

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ιστορικός ηγέτης του PKK, καλεί την Τουρκία να μεσολαβήσει για συμφωνία μεταξύ SDF και Δαμασκού, τόνιζοντας ότι αυτό θα ενισχύσει την ειρήνη στην περιοχή και στο εσωτερικό της Τουρκίας.
Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Βρέθηκε λύση για τη μεταστέγαση της Πατριαρχικής Σχολής

Η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή θα μεταφερθεί για τρία χρόνια στο πρώην δημοτικό σχολείο Ταταούλων, ώστε να γίνουν έργα ενίσχυσης του ιστορικού της κτηρίου στο Φανάρι, λόγω σεισμικού κινδύνου στην Κωνσταντινούπολη.
Ζωγράφειο Σχολείο πρόσοψη
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Λύση για την προσωρινή μεταστέγαση της Πατριαρχικής Σχολής

Η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή θα μετεγκατασταθεί για τρία χρόνια στο πρώην δημοτικό σχολείο Ταταούλων λόγω έργων ενίσχυσης του ιστορικού της κτηρίου στο Φανάρι, εν όψει κινδύνου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη.