ΓΔ: 2104.7 -0.15% Τζίρος: 104.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:03:37
Κιρ Στάρμερ στο δρόμο
Ο Κιρ Στάρμερ σε δημόσια εμφάνιση σε δρόμο της πόλης, κρατώντας χαρτιά.

Ζημιές στο Βρετανικό Συμβούλιο Κιέβου μετά από ρωσική επίθεση με drones

Η ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Βρετανικό Συμβούλιο στο Κίεβο. Στάρμερ και Μακρόν καταδίκασαν τα πλήγματα, ζητώντας τερματισμό της βίας.

Σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στο κτίριο του Βρετανικού Συμβουλίου στο Κίεβο, έπειτα από ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) και πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα θύματα της επίθεσης.

Ο Στάρμερ, μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X, επεσήμανε: "Οι σκέψεις μου βρίσκονται με όλους αυτούς που επλήγησαν από τα παράλογα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο, τα οποία προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο του Βρετανικού Συμβουλίου". Συμπλήρωσε επίσης, τονίζοντας πως "Η αιματοχυσία αυτή πρέπει να σταματήσει".

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του Βρετανικού Συμβουλίου στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, το γραφείο του στο Κίεβο υπέστη σοβαρές ζημιές από τη ρωσική επίθεση. Ως εκ τούτου, η λειτουργία του για το κοινό διακόπτεται μέχρι νεωτέρας.

Τα γεγονότα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, καταδίκασε απερίφραστα τη ρωσική ενέργεια, χαρακτηρίζοντάς την "βαρβαρότητα".

 Σε ανάρτησή του στο X, ο Μακρόν υπογράμμισε: "Εξακόσιοι είκοσι εννέα πύραυλοι και drones σε μια μόνο νύχτα πάνω από την Ουκρανία: αυτή είναι η ιδέα της Ρωσίας για την ειρήνη. Τρόμος και βαρβαρότητα".

Οι εξελίξεις αυτές εντείνουν τις ανησυχίες για τη συνέχιση των εχθροπραξιών και τις επιπτώσεις τους όχι μόνο στην ασφάλεια της Ουκρανίας, αλλά και στη διεθνή κοινότητα και τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύραυλος Tomahawk σύστημα
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Περισσότεροι αντιαεροπορικοί πύραυλοι στην Ουκρανία, λέει ο Στάρμερ

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα στείλει σύντομα περισσότερους πυραύλους αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία, ενώ η Ουκρανία εκφράζει υποστήριξη σε ειρηνευτική συμφωνία, με εκκρεμή σοβαρά θέματα προς συζήτηση.
Γενεύη λίμνη σιντριβάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Στη Γενεύη ο Υπ. Στρατού ΗΠΑ για το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία

Ο υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, Ντάνιελ Ντρίσκολ, βρίσκεται στη Γενεύη για συνομιλίες σχετικά με το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία, με τη συμμετοχή αξιωματούχων ΕΕ, ΗΠΑ, Ουκρανίας, Γαλλίας, Βρετανίας και Γερμανίας.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Κάθε συμφωνία να εγγυάται τη μελλοντική ασφάλεια Ουκρανίας

Ο Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι κάθε ειρηνευτική συμφωνία Ρωσίας-Ουκρανίας πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια και κυριαρχία της Ουκρανίας, μετά από συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες και τον Ζελένσκι. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στη G20.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις χώρες επεξεργάζονται αντιπρόταση στο αμερικανικό σχέδιο για Ουκρανία

Ουκρανία, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία ετοιμάζουν αντιπρόταση στο αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, σύμφωνα με το Reuters, ενώ στη διαδικασία μπορεί να συμμετάσχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Στενή συνεργασία με Ευρωπαίους για σχέδιο δίκαιης ειρήνης

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τονίζει τη στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους ηγέτες για ένα σχέδιο ειρήνης που θα προστατεύει τα ουκρανικά συμφέροντα, ενώ οι ΗΠΑ προωθούν πρόταση με δύσκολες παραχωρήσεις προς τη Ρωσία.
Μακρόν και Ζελένσκι κοντά
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία ηγετών Γερμανίας, Γαλλίας, Βρετανίας με τον Ζελένσκι

Οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας τόνισαν στον Ζελένσκι την πλήρη στήριξή τους στην Ουκρανία και χαιρέτισαν τις αμερικανικές πρωτοβουλίες για τερματισμό του πολέμου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συντονισμού με Ευρώπη και ΗΠΑ.