ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία της Συρίας
Η ελεύθερη σημαία της Συρίας κυματίζει δυναμικά μπροστά σε καθαρό γαλάζιο ουρανό.

Nα ενοποιηθεί η Συρία χωρίς στρατιωτική βία, καλεί ο μεταβατικός πρόεδρος

«Ανατρέψαμε το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ για να απελευθερώσουμε τη Συρία και μας απομένει άλλη μια μάχη - αυτή της ενοποίησης της Συρίας», δήλωσε ο Άχμεντ αλ-Σάραα.

Ότι η ενοποίηση της Συρίας μετά από χρόνια εμφυλίου πολέμου δεν πρέπει να επιτευχθεί με στρατιωτική βία δήλωσε ο μεταβατικός πρόεδρος αλ-Σάραα και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παρεμβαίνει στο νότιο τμήμα της χώρας, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα σχόλιά του έρχονται εν μέσω διαμαρτυριών στη νότια επαρχία Σουέιντα, η οποία κατοικείται κυρίως από Δρούζους. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εκεί χθες για να καταδικάσουν την εθνοτική βία από τον Ιούλιο και να απαιτήσουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

«Ανατρέψαμε το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ για να απελευθερώσουμε τη Συρία και μας απομένει άλλη μια μάχη - αυτή της ενοποίησης της Συρίας», δήλωσε ο Άχμεντ αλ-Σάραα σε ανώτερους αξιωματούχους και εξέχουσες προσωπικότητες από την επαρχία Ιντλίμπ.

«Αυτό δεν πρέπει να γίνει με αίμα ή στρατιωτική βία, αλλά στο πλαίσιο συμφωνίας, επειδή η Συρία έχει κουραστεί από τον πόλεμο», πρόσθεσε ο Σύρος πρόεδρος.

Είπε επίσης ότι η Συρία δεν απειλείται από διαίρεση. «Κάποιοι θέλουν να συμβεί αυτό μέσω της δημιουργίας καντονιών, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Ορισμένες χώρες επιδιώκουν την εξουσία μέσω περιφερειακών δυνάμεων, του Ισραήλ ή άλλων», δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος.  

Ο Άχμεντ αλ-Σάραα αναγνώρισε ότι η επαρχία Σουέιντα έχει γίνει θέατρο πολυάριθμων παραβιάσεων που διαπράχθηκαν από όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας και του στρατού. «Όσοι είναι υπεύθυνοι για τις παραβιάσεις θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους», τόνισε.

Ο Σύρος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «επεμβαίνει άμεσα στη Σουέιντα, εφαρμόζοντας μια πολιτική που στοχεύει στην αποδυνάμωση της Συρίας».

Το Ισραήλ, το οποίο έχει δηλώσει ότι θέλει να προστατεύσει τους Δρούζους και έχει ζητήσει την αποστρατιωτικοποίηση της νότιας Συρίας, βομβάρδισε τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην επαρχία Σουέιντα τον Ιούλιο.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα καταδικάζει τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Συρία

Η Τουρκία καταδίκασε έντονα τις ισραηλινές επιθέσεις στη νότια Συρία, κάνοντας λόγο για παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας και του διεθνούς δικαίου, και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση για τον τερματισμό τους.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε η δίκη μέλους της οικογένειας Άσαντ για εγκλήματα πολέμου στη Συρία

Ξεκίνησε στη Δαμασκό η δίκη του Ουάσιμ αλ Άσαντ, ξαδέλφου του Μπασάρ αλ Άσαντ, με βαριές κατηγορίες. Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση κατά μέλους της οικογένειας Άσαντ μετά την πτώση του καθεστώτος.
Σημαία της Συρίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΗΕ: Κρίσιμη η πολιτική μετάβαση και ανεπαρκής η βοήθεια στη Συρία

Ο Κλαούντιο Κορντόνε τόνισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας πως η πολιτική μετάβαση στη Συρία είναι εύθραυστη. Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης θεσμών, εκπροσώπησης γυναικών και λογοδοσίας για εγκλήματα, πέρα από το καθεστώς Άσαντ.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Συρίας διαψεύδει πρόθεση επέμβασης στον Λίβανο

Ο σύρος πρόεδρος Άχμαντ ας Σάρα αρνήθηκε ότι η χώρα του σχεδιάζει στρατιωτική επέμβαση στον Λίβανο, τονίζοντας ότι η Δαμασκός επιδιώκει μόνο οικονομικές σχέσεις. Την ίδια ώρα ο Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπλοκής της Συρίας.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερη η Γερμανίδα δημοσιογράφος που συνελήφθη στη Ράκα

Η Γερμανίδα δημοσιογράφος Έβα Μαρία Μίχελμαν, που είχε εξαφανιστεί τον Ιανουάριο στη Συρία και συνελήφθη από τις συριακές αρχές, αφέθηκε ελεύθερη και επέστρεψε σήμερα στη Γερμανία, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Μίλησα με τον Σύρο ηγέτη για τη Χεζμπολάχ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως συζήτησε με τον πρόεδρο της Συρίας για την καταπολέμηση της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενώ άσκησε κριτική στο Ισραήλ για τις απώλειες αμάχων και επαίνεσε τον Σύρο ηγέτη Άχμεντ αλ Σάρα.