ΓΔ: 2035.54 0.81% Τζίρος: 124.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:35:32
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας σε επίσημη εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Τραμπ: Ίσως επανεξετάσω τους δασμούς για όσους αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο

Ο πρόεδρος δήλωσε πως προς το παρόν δεν εξετάζει την επιβολή δασμών σε χώρες που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο, αλλά ίσως το σκεφτεί σε δύο ή τρεις εβδομάδες.

Ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν σκοπεύει να εξετάσει άμεσα το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στις χώρες που προμηθεύονται ρωσικό πετρέλαιο δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης της στάσης αυτής στο άμεσο μέλλον, επισημαίνοντας ότι ίσως το ζήτημα «χρειαστεί να εξεταστεί σε δύο ή τρεις εβδομάδες».

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News και συγκεκριμένα στον δημοσιογράφο Σον Χάνιτι, ο Τραμπ τόνισε: «Λοιπόν, λόγω όσων συνέβησαν σήμερα, νομίζω πως δεν χρειάζεται να το σκεφτώ αυτό», αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αλάσκα.

Αισιοδοξία για τις αμερικανορωσικές σχέσεις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε πως, παρόλο που δεν υφίσταται άμεση ανάγκη λήψης δασμολογικών μέτρων, παραμένει σε εγρήγορση για ενδεχόμενη αλλαγή στις οικονομικές ισορροπίες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «τώρα, ενδέχεται να χρειαστεί να το σκεφτώ σε δύο ή τρεις εβδομάδες, αλλά δεν χρειάζεται να το σκεφτούμε αυτό τώρα. Θεωρώ πως η συνάντηση πήγε πολύ καλά».

Ο Τραμπ μάλιστα αξιολόγησε θετικά το τετ-α-τετ με τον Πούτιν, δηλώνοντας πως το βαθμολογεί με άριστα 10, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω προσέγγισης μεταξύ των δύο πλευρών στο προσεχές διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντλία πετρελαίου αγρού
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδία απαντά στις ΗΠΑ: Προτεραιότητα τα εθνικά ενεργειακά συμφέροντα

Το Νέο Δελχί τονίζει ότι η ενεργειακή του πολιτική καθορίζεται από τα εθνικά συμφέροντα και την προστασία του καταναλωτή, απαντώντας στις δηλώσεις Τραμπ για διακοπή εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ απειλεί την Κίνα με δασμούς λόγω ελέγχων στις σπάνιες γαίες

Ο Τραμπ απείλησε με σημαντική αύξηση δασμών στα κινεζικά προϊόντα, θεωρώντας ότι η Κίνα γίνεται εχθρική λόγω των περιορισμών στις εξαγωγές σπάνιων γαιών, και δήλωσε ότι ίσως δεν συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ στη Νότια Κορέα.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Συνεχίζει τις αγορές ρωσικού πετρελαίου λόγω έλλειψης εναλλακτικών

Ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν μπορεί να σταματήσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, παρά τις πιέσεις ΗΠΑ και ΕΕ. Τόνισε ότι ο Τραμπ δεν άσκησε άμεση πίεση, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους ηγέτες.