ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πλημμύρα σε δρόμο

Πακιστάν: 200 νεκροί σε ένα 24ωρο λόγω πολύ σφοδρών βροχοπτώσεων

Σφοδρές βροχές στο βόρειο Πακιστάν σκότωσαν 194 άτομα σε 24 ώρες, αυξάνοντας τους νεκρούς στους 500+ από τα τέλη Ιουνίου. Οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται στη Χιμπέρ-Παχτούνκουα, με απώλειες και σε Κασμίρ και Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν.

Σοβαρές καταστροφές προκαλούν οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν το βόρειο Πακιστάν, με τις αρχές να ανακοινώνουν σήμερα ότι οι ανθρώπινες απώλειες ανέρχονται σε τουλάχιστον 194 μόνο το τελευταίο 24ωρο. Το σύνολο των θυμάτων από την έναρξη της φετινής περιόδου των μουσώνων, στα τέλη Ιουνίου, ξεπερνά πλέον τους 500.

Η ορεινή επαρχία Χιμπέρ-Παχτούνκουα, η οποία συνορεύει με το Αφγανιστάν, καταγράφει τις περισσότερες απώλειες με τουλάχιστον 180 νεκρούς, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Επαρχιακής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών.

Συνέπειες σε Κασμίρ και Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν

Ιδιαίτερα πληγείσες είναι και άλλες περιοχές, όπως το Κασμίρ –που βρίσκεται υπό πακιστανική διοίκηση– όπου εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Επίσης, πέντε επιβεβαιωμένοι θάνατοι σημειώθηκαν στην τουριστική περιφέρεια Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν, επιτείνοντας την ανησυχία για την ασφάλεια τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμύρες στο Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ

Άνω των 220 νεκρών από τρεις εβδομάδες κακοκαιρίας σε Αφγανιστάν-Πακιστάν

Κακοκαιρία στις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε Αφγανιστάν και Πακιστάν προκάλεσε τον θάνατο 222 ανθρώπων λόγω βροχών, πλημμυρών και χιονοπτώσεων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διαχείρισης καταστροφών των δύο χωρών.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 320 νεκροί σε 48 ώρες από καταρρακτώδεις βροχές στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 320 νεκροί καταγράφηκαν σε 48 ώρες από πλημμύρες και καταρρακτώδεις βροχές στο βόρειο Πακιστάν, με τις αρχές να ανακοινώνουν συνολικά πάνω από 600 θύματα στη χώρα από την έναρξη των φετινών μουσώνων.
Πλημμυρισμένος δρόμος Ινδονησίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 24 νεκροί από έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες και καταρρεύσεις σπιτιών λόγω έντονων βροχοπτώσεων, από την έναρξη της εποχής των μουσώνων την Τετάρτη.
Σημαία Πακιστάν κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 100 νεκροί σε τρεις επιθέσεις στην επαρχία Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν

Σαράντα δύο άτομα, πολίτες και μέλη δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκαν σε τρεις επιθέσεις στην επαρχία Μπαλουτσιστάν του Πακιστάν τις τελευταίες τέσσερις μέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.
Πλημμύρα σε δρόμο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Σφοδρές βροχές με δύο νεκρούς και 50.000 εκτοπισμένους στον Νότο

Ο τυφώνας Maysak προκάλεσε καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στο Κουανγκσί, οδηγώντας σε δύο θανάτους και εκκένωση 48.000 ατόμων. Οι αρχές κήρυξαν μέγιστο συναγερμό, ενώ στο Νανίνγκ κατέρρευσαν φράγματα.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από πλημμύρες στο Τόγκο, λέει η κυβέρνηση

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που προκάλεσαν ισχυρές βροχοπτώσεις στο Τόγκο στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, ενώ σημειώθηκαν και σημαντικές υλικές ζημιές και προβλήματα στην κυκλοφορία.