ΓΔ: 2536.31 1.23% Τζίρος: 197.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:09:38
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο

Η Ε.Ε. ετοιμάζει το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας τον επόμενο μήνα

Η Ε.Ε. σχεδιάζει να υιοθετήσει τον επόμενο μήνα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, διατηρώντας την πίεση στον Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να υιοθετήσει το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς της να διατηρήσει την πίεση στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αριάνα Ποντέστα, επιβεβαίωσε τον χρονικό ορίζοντα για τον επόμενο γύρο μέτρων, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενό τους. 

«Η εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη και στόχος μας είναι το νέο πακέτο να είναι έτοιμο για υιοθέτηση τον επόμενο μήνα», δήλωσε η Ποντέστα.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την έγκριση ενός νέου συνόλου κυρώσεων τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητα της Ε.Ε. να συνεχίσει την συντονισμένη απάντησή της στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη απειλεί ξανά την παγκόσμια ειρήνη, οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ουδέτερες

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τον ρόλο του αμερόληπτου μεσολαβητή στον πόλεμο της Ουκρανίας και εντείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ τόνισε πως η στρατιωτική στήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ειρήνη.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Κίεβο θα ορίσει τον εκπρόσωπο της Ευρώπης σε συνομιλίες με Ρωσία

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία θα επιλέξει ποιος θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες αναβίωσης της διπλωματίας και τον ρόλο της Ευρώπης ως προς τον διάλογο για τον τερματισμό του πολέμου.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ανοιχτή σε διάλογο με την Ευρώπη, αντίθετη στα τελεσίγραφα

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε διάλογο με την Ευρώπη, αλλά απορρίπτει τα τελεσίγραφα. Ο Πεσκόφ τονίζει πως απαιτούνται επαφές λόγω σύνθετων ζητημάτων, αλλά ζητά από τους Ευρωπαίους να αλλάξουν στάση και να μην διαπραγματεύονται από θέση ισχύος.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν θεωρεί την ΕΕ εταίρο για διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε την ΕΕ ως εταίρο σε συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν πραγματικές διαπραγματεύσεις και στηρίζουν το καθεστώς Ζελένσκι για τη συνέχιση της σύγκρουσης.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστριακός καγκελάριος: Η ΕΕ να επαναρχίσει διαπραγματεύσεις με Πούτιν

Ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Στόκερ, δήλωσε στους Financial Times ότι η ΕΕ πρέπει να αξιοποιήσει τη δυναμική των ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία και να προωθήσει διαπραγματεύσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Ευρωπαίοι ίσως επηρέασαν αρνητικά τον Τραμπ στη σύνοδο G7

Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ίσως επηρέασαν τον Τραμπ με αρνητικές ιδέες στη G7, αλλά ο ίδιος μένει σταθερός στις απόψεις του. Η Μόσχα αναμένει ακόμη επίσκεψη των Γουίτκοφ και Κούσνερ, χωρίς ορισμένη ημερομηνία.