ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
Το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με σημαίες κρατών μελών στην πρόσοψη στο Στρασβούργο.

Η Ε.Ε. ετοιμάζει το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας τον επόμενο μήνα

Η Ε.Ε. σχεδιάζει να υιοθετήσει τον επόμενο μήνα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, διατηρώντας την πίεση στον Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να υιοθετήσει το 19ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας τον επόμενο μήνα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειάς της να διατηρήσει την πίεση στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αριάνα Ποντέστα, επιβεβαίωσε τον χρονικό ορίζοντα για τον επόμενο γύρο μέτρων, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιεχόμενό τους. 

«Η εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη και στόχος μας είναι το νέο πακέτο να είναι έτοιμο για υιοθέτηση τον επόμενο μήνα», δήλωσε η Ποντέστα.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την έγκριση ενός νέου συνόλου κυρώσεων τον Ιούλιο, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητα της Ε.Ε. να συνεχίσει την συντονισμένη απάντησή της στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Απέλαση Ρώσου διπλωμάτη για υπόθεση κατασκοπείας

Η Γερμανία απελαύνει Ρώσο διπλωμάτη κατηγορώντας τον για κατασκοπεία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Ρώσος πρέσβης κλήθηκε για εξηγήσεις, ενώ τονίζεται πως η κατασκοπεία δεν γίνεται ανεκτή, ιδίως από διπλωμάτες.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ απειλεί και ζητά άμεσες διαπραγματεύσεις για Γροιλανδία

Στο Νταβός ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε άμεσες διαπραγματεύσεις για την απόκτηση της Γροιλανδίας, δηλώνοντας ότι δεν θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία, ενώ επέκρινε και τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Στάρμερ δεν σκοπεύει να συνομιλήσει με τον Πούτιν

Ο Κιρ Στάρμερ δεν σκοπεύει να συνομιλήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, δίνοντας έμφαση στη στήριξη προς την Ουκρανία και επισημαίνοντας πως ο Πούτιν δεν δείχνει διάθεση για ειρήνη.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Το Καζακστάν ζητά βοήθεια ΗΠΑ-ΕΕ για μεταφορά πετρελαίου μετά επιθέσεις

Το Καζακστάν ζητά βοήθεια από ΗΠΑ και Ευρώπη για την ασφάλεια στη μεταφορά πετρελαίου, μετά από επιθέσεις drones σε δεξαμενόπλοια και τερματικό σταθμό στη Μαύρη Θάλασσα που διαχειρίζεται μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου εφοδιασμού.
Αλί Χαμενεΐ Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιδέες και Απόψεις: Ποιος θα διαδεχθεί τον Αλί Χαμενεΐ;

Η νέα στρατηγική των ΗΠΑ δίνει προτεραιότητα στη Λατινική Αμερική, με στόχο τον αποκλεισμό Κίνας, Ρωσίας, Ιράν, ενώ μειώνει το ενδιαφέρον για τη Μέση Ανατολή. Στο Ιράν, οι εσωτερικές εντάσεις ενισχύονται από την οικονομία και τις κυρώσεις.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Ώρα η Ρωσία να πληρώσει βαρύτερο τίμημα για τον πόλεμο

Ο Καγκελάριος Μερτς τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αυξήσει την πίεση στη Ρωσία ώστε να αποδεχθεί κατάπαυση του πυρός, καθώς προς το παρόν η Μόσχα δεν επιθυμεί να διακοπεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.