ΓΔ: 2124.64 0.18% Τζίρος: 27.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:20:38
Γερμανικός στρατός παρέλαση
Στρατιώτες του Bundeswehr παρελαύνουν σε εκδήλωση με στολές και μουσικά όργανα.

Μόνο το 16% των Γερμανών θα πολεμούσε σίγουρα για την πατρίδα του

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε, μόνο ένας στους έξι Γερμανούς δηλώνει ότι θα έπαιρνε τα όπλα χωρίς δισταγμό για να υπερασπιστεί τη χώρα του.

Μόλις ο ένας στους έξι Γερμανούς δηλώνει πως είναι διατεθειμένος να πάρει τα όπλα χωρίς δισταγμό για να υπερασπιστεί τη χώρα του σε περίπτωση που εμπλακεί σε ένοπλη σύρραξη, υπέδειξε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες Κυριακή.

Κατά τη σφυγμομέτρηση αυτή, η οποία διενεργήθηκε από το γερμανικό ινστιτούτο Forsa για τον όμιλο μέσων ενημέρωσης RND, το 16% του δείγματος είπε πως θα πήγαινε «οπωσδήποτε» να πολεμήσει, ενώ ακόμη ένα 22% απάντησε πως «πιθανόν» θα το έκανε.

Όμως καθαρή πλειοψηφία, το 59% όσων συμμετείχαν, απάντησε «πιθανόν» ή «οπωσδήποτε» όχι. Μεταξύ των γυναικών του δείγματος, ο δισταγμός αυτός αυξάνεται στο 72%.

Ταυτόχρονα, πάνω από το ένα τέταρτο του δείγματος (το 27%) θεωρεί από πιθανό ως πολύ πιθανό η Γερμανία να υποστεί στρατιωτική επίθεση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Το 59% εξ όσων ερωτήθηκαν θεωρεί εξάλλου πως υπάρχει πιθανότητα η Γερμανία να χρειαστεί να υπερασπίσει άλλο κράτος μέλος του NATO την επόμενη πενταετία.

Η έρευνα διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 πολιτών της Γερμανίας από την 28η ως την 29η Ιουλίου κι έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος ±3%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης με αλεξίπτωτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Νέο πρόγραμμα για ένταξη νέων στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις

Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκινούν τον Μάρτιο πρόγραμμα αμειβόμενης εκπαίδευσης για νέους κάτω των 25 ετών, διάρκειας ενός έτους, με αρχικά 150 θέσεις και στόχο τη μελλοντική διεύρυνσή του, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Μαρκ Ρούτε πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: Απόλυτη στήριξη ΗΠΑ σε ΝΑΤΟ και Ευρώπη, δηλώνει ο γ.γ. του ΝΑΤΟ

Διαβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι η πλήρης αμυντική ανεξαρτησία της ΕΕ δεν είναι απαραίτητη. Ζήτησε αυξημένες αμυντικές δαπάνες, αλλά πάντα σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί σε επίθεση σε στρατιωτική βάση στην Κολομβία

Έξι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και 28 τραυματίστηκαν σε επίθεση με drone και εκρηκτικά σε βάση στην Κολομβία, την οποία απέδωσε ο Υπ. Άμυνας στους αντάρτες του ELN. Οι διαπραγματεύσεις με την οργάνωση παραμένουν σε αδιέξοδο.