ΓΔ: 2056.86 -1.45% Τζίρος: 320.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νετανιάχου και Τραμπ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ έξω από τον Λευκό Οίκο, σε επίσημη συνάντηση.

Τραμπ: Περίπλοκη η διαχείριση της Χαμάς, διαβουλεύσεις με Νετανιάχου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως έχει καταστεί δύσκολο τις τελευταίες ημέρες να χειριστεί κανείς την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε πρόσφατα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διαχείριση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση έχει δυσκολέψει σημαντικά. Όπως τόνισε, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου για την εκπόνηση «διαφόρων σχεδίων» που αφορούν την απελευθέρωση των ομήρων, οι οποίοι συνεχίζουν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, ο Τραμπ υπογράμμισε την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να συνεργαστούν με τη διεθνή κοινότητα για την παροχή πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας, δίνοντας έμφαση στην αποστολή τροφίμων και βασικών ειδών υγιεινής.

Εντατικοποίηση προσπαθειών για ανθρωπιστική στήριξη

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα εγκαταστήσουμε κέντρα διανομής τροφίμων», χωρίς τη θέσπιση φρακτών ή άλλων περιορισμών, ώστε η βοήθεια να φτάσει ανεμπόδιστα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Οι σχετικές δηλώσεις έγιναν μετά από συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, σε θέρετρο γκολφ στο Τέρνμπερι της Σκωτίας.

Ο Στάρμερ, από την πλευρά του, χαρακτήρισε την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα ως «απολύτως απαράδεκτη» και επισήμανε ότι είναι επιτακτική η άμεση μεταφορά τροφίμων και εφοδίων στον θύλακα.

«Πρέπει να ωθήσουμε άλλες χώρες για να συνδράμουν ώστε να εισέλθει αυτή η βοήθεια (στον θύλακα) και ναι, αυτό περιλαμβάνει το να ασκήσουμε πίεση στο Ισραήλ, διότι πρόκειται για ανθρωπιστική καταστροφή», τόνισε, ενισχύοντας τη θέση για διεθνή κινητοποίηση στην αντιμετώπιση της δραματικής κατάστασης στη Γάζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οχήματα Ερυθρού Σταυρού Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ξεκινά η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε στο Truth Social την έναρξη της «δεύτερης φάσης» της συμφωνίας για τη Γάζα, παρά τις αβέβαιες προοπτικές εκεχειρίας, ζητώντας την επιστροφή των σορών ομήρων και τονίζοντας πως «η δουλειά δεν τελείωσε».
Όμηροι Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Εκτός ανταλλαγής ο Μπαργούτι, πιθανή επίσκεψη Τραμπ

Το Ισραήλ δεν προτίθεται να αποφυλακίσει τον Μαρουάν Μπαργούτι στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Χαμάς για απελευθέρωση ομήρων και Παλαιστίνιων κρατουμένων, ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Μαχητές της Χαμάς Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Χαμάς: Συμφωνία για λήξη πολέμου, ζητά εγγυήσεις από το Ισραήλ

Η Χαμάς ανακοίνωσε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, στη βάση πρότασης Τραμπ. Η συμφωνία προβλέπει αποχώρηση ισραηλινών δυνάμεων και ανταλλαγή ομήρων. Η Χαμάς καλεί ΗΠΑ και εγγυήτριες να διασφαλίσουν την εφαρμογή της.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Χαμάς θέλει διαρκή ειρήνη - Να σταματήσει το Ισραήλ τους βομβαρδισμούς

Ο Τραμπ ζήτησε να σταματήσει άμεσα το Ισραήλ τους βομβαρδισμούς στη Γάζα για την απελευθέρωση των ομήρων, εκτιμώντας πως η Χαμάς επιδιώκει διαρκή ειρήνη και αναφέροντας ότι οι διαπραγματεύσεις για λεπτομέρειες ήδη προχωρούν.
Νετανιάχου και Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η συμφωνία για τη Γάζα είναι «πολύ κοντά», δίπλα στον Νετανιάχου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, μετά από συνάντηση με τον Νετανιάχου, χαρακτηρίζοντας τη μέρα ως μία από τις ωραιότερες του πολιτισμού.
Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αισιοδοξία για πρόοδο με το σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε σε αραβικές και μουσουλμανικές χώρες νέο σχέδιο 21 σημείων για ειρήνη στη Μέση Ανατολή και τη Γάζα, εν μέσω εντεινόμενων επιχειρήσεων του Ισραήλ, σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του.