ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ

Περίπου 1.700 στρατιωτικοί των ΗΠΑ σε δομές σχετικές με τη μετανάστευση

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι οι περιγραφές θέσεων εργασίας 1.200 υπαλλήλων που εργάζονται ήδη σε κρατικές υπηρεσίες έχουν αλλάξει και 500 άτομα έχουν αναλάβει να ασχολούνται απευθείας με τους μετανάστες.

Περίπου 1.700 στρατιωτικούς, θέτοντάς τους υπό τη διοίκηση των κυβερνητών πολιτειών, για να βοηθήσουν στην επιβολή των νόμων περί μετανάστευσης, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο ανακοίνωση του Πενταγώνου χθες το βράδυ.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Σον Πάρνελ, δήλωσε ότι οι περιγραφές θέσεων εργασίας 1.200 υπαλλήλων που εργάζονται ήδη σε κρατικές υπηρεσίες έχουν αλλάξει και 500 άτομα έχουν αναλάβει να ασχολούνται απευθείας με τους μετανάστες.

«Μέσω ενεργού σχεδιασμού και συνεργασίας με τους εταίρους μας στον τομέα της μετανάστευσης, το Υπουργείο Άμυνας έχει διαπιστώσει ότι συγκεκριμένες επιχειρησιακές ανάγκες ενδέχεται να απαιτούν άμεση αλληλεπίδραση με τα κρατούμενα άτομα», δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτό έχει οδηγήσει σε επαναξιολόγηση της υπηρεσιακής κατάστασης ορισμένων στρατιωτικών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-ΗΠΑ: Ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας στη συνάντηση Δένδια-Κογκρέσου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με αμερικανική αντιπροσωπεία υπό τον Γερουσιαστή Roger Wicker. Συζητήθηκαν η στρατηγική αμυντική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ και ο ρόλος της στη σταθερότητα της περιοχής.
Πιτ Χέγκσεθ στο Λευκό Οίκο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Χέγκσεθ-Νετανιάχου για ενδεχόμενη πώληση F-35 στην Τουρκία

Ο Αμερικανός υπ. Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ θα συζητήσει σήμερα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου για την πιθανή πώληση F-35 στην Τουρκία. Ο Νετανιάχου έχει εκφράσει σαφώς την αντίθεσή του σε μια τέτοια συμφωνία.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η συμμαχία του ΝΑΤΟ πρέπει να στηρίζεται στην καλή γειτονία

Ο Κ. Μητσοτάκης από την 36η Σύνοδο ΝΑΤΟ στην Άγκυρα υπογράμμισε τη σημασία καταμερισμού αμυντικών βαρών, τη στήριξη στην ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία και πως η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της, ήδη δαπανώντας 3,5% του ΑΕΠ για άμυνα.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 18 βουλευτές αντιτίθενται στην επιστροφή της Τουρκίας στα F-35

Δεκαοκτώ μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να αποτρέψει την επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35, λόγω της αγοράς S-400, ενόψει της Συνόδου ΝΑΤΟ και πιθανής αλλαγής στάσης από την κυβέρνηση.
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πώλησης F-35 στην Τουρκία, ελπίζει ο Ερντογάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως εξετάζει την πώληση μαχητικών F-35 στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς τα «τα καλύτερα». Ο Ερντογάν εξέφρασε αισιοδοξία, επισημαίνοντας ότι ο Τραμπ είχε υποσχεθεί στην Άγκυρα πέντε αεροσκάφη.
Μαχητικό αεροσκάφος F-35
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Κίνηση στο Κογκρέσο για φραγμό επιστροφής της Τουρκίας στα F-35

Η βουλευτής Ντίνα Τίτους ξεκινά πρωτοβουλία στο Κογκρέσο για να εμποδίσει τυχόν επανένταξη της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 αν δεν λυθεί το θέμα S-400, ενεργοποιώντας νόμιμα εργαλεία μπλοκαρίσματος πώλησης όπλων.