ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Έδρα Ηνωμένων Εθνών
Φώτο: Shutterstock

ΟΗΕ: Λύπη για την αποχώρηση των ΗΠΑ από την UNESCO, πλήγμα σε πολιτισμό

Οι ΟΗΕ και UNESCO εκφράζουν λύπη για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Οργανισμό. Η απόφαση θεωρείται πλήγμα για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τη μάχη κατά του αντισημιτισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι «εκφράζει τη λύπη του και συμμερίζεται την ανακοίνωση της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, Οντρεΐ Αζουλέ» σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να αποχωρήσουν από τον Οργανισμό.

Σχετικά με το ζήτημα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ, τόνισε ότι «η UNESCO και ειδικότερα η ίδια η Γενική Διευθύντρια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του αντισημιτισμού»

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις πρωτοβουλίες του οργανισμού, ειδικά σε ζητήματα εκπαίδευσης, πολιτισμού και προώθησης της ανεκτικότητας διεθνώς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτήριο UNESCO πινακίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξανδρούπολη: Πρώτη Συνάντηση Εδρών UNESCO της Ελλάδας

Στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει η 1η Συνάντηση Ελληνικών Εδρών UNESCO, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Astir Egnatia, με συμμετοχές από Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, με πρωτοβουλία του ΔΠΘ και σημαντικούς συνδιοργανωτές.
Κτήριο UNESCO πινακίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξανδρούπολη: Πρώτη Συνάντηση Ελληνικών Εδρών UNESCO

Στην Αλεξανδρούπολη, στις 5 Μαΐου, θα γίνει η πρώτη Συνάντηση Ελληνικών Εδρών UNESCO με συμμετοχή επιστημόνων από Ελλάδα και εξωτερικό, με στόχο τη συνεργασία και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030.
Άδειο σχολικό θρανίο
ΔΙΕΘΝΗ

2,4 εκατ. κορίτσια στο Αφγανιστάν εκτός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Η UNESCO εκτιμά ότι 2,4 εκατομμύρια Αφγανές στερούνται δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το 2021 με τους Ταλιμπάν στην εξουσία. Αν δεν αλλάξει η απαγόρευση, έως το 2030 μπορεί να φτάσουν τα 4 εκατομμύρια, αναιρώντας 20 χρόνια προόδου.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Προτεραιότητα μας Παιδεία και Πολιτισμός στη Βουλή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαμήνυσε στη Βουλή πως θα είναι παρούσα για όλες τις γυναίκες και κάθε πλάσμα, έως ότου λάμψει η δημοκρατία, απαντώντας σε επίθεση που δέχτηκε από βουλευτή της ΝΔ με χαρακτηρισμούς. Τόνισε τη σημασία παιδείας και πολιτισμού.
Στοά Αγορά
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοίγει πιλοτικά η Στοά Αρσακείου: Γεύσεις, αγορές και πολιτισμός

Η Στοά Αρσακείου ανοίγει ξανά πιλοτικά, ύστερα από εκτεταμένη ανακαίνιση, ως σύγχρονος προορισμός γαστρονομίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης. Με ενιαίο χώρο-πλατεία και κοινό τραπέζι, φιλοδοξεί να γίνει νέο σημείο συνάντησης στην Αθήνα.