ΓΔ: 2263.02 -0.47% Τζίρος: 325.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:09:01
Κινητό τηλέφωνο τεχνολογίας
Εντυπωσιακό γραφικό με κινητό και ψηφιακές ροές δεδομένων, αναδεικνύοντας τις τηλεπικοινωνίες.

Η Ελλάδα υπέβαλε υποψηφιότητα στο Συμβούλιο Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών

Η χώρα διεκδικεί θέση στο Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών για την περίοδο 2027–2030, συνεχίζοντας τη μακρόχρονη συμμετοχή της στον οργανισμό.

Η Ελλάδα προχώρησε επίσημα στην υποβολή της υποψηφιότητάς της για την εκλογή στο Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) για την περίοδο 2027-2030. Η τελετή παράδοσης της επιστολής πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουλίου στη Γενεύη, όπου ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, μετέφερε το σχετικό αίτημα του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, προς τη γενική γραμματέα του Οργανισμού, Ντορίν Μποντγκάν-Μαρτίν.

Η επιστολή παραδόθηκε προσωπικά στον αναπληρωτή γενικό γραμματέα της ITU, Τόμας Λαμανάουσκας. Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στη συνεχή συμβολή της Ελλάδας στις εξελίξεις της Ένωσης από το 1865, ημέρα ίδρυσης της ITU, καθώς και στη διατήρηση του ενεργού ρόλου της χώρας μας κατά τις τρεις διαδοχικές θητείες της (2010-2022) ως εκπροσώπου της Περιφέρειας B – Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος συμμετείχε στη «Διάσκεψη Κορυφής για την Κοινωνία της Πληροφορίας» (WSIS 2025),

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

κεραία κινητής τηλεφωνίας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ελλάδα κατακτά την 4η θέση παγκοσμίως στην ανάπτυξη του 5G

Η Ελλάδα κατατάσσεται 4η παγκοσμίως στις ταχύτητες 5G standalone, ξεπερνώντας μεγάλες ψηφιακές οικονομίες. Αυτή η επιτυχία αποδίδεται στη στρατηγική υιοθέτηση 5G φάσματος το 2020 και τη γρήγορη επένδυση σε υποδομές.
Δημήτρης Παπαστεργίου χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαστεργίου: Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο Ultra - Fast Broadband

Παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο Ultra–Fast Broadband, προϋπολογισμού 829 εκατ. ευρώ, που φέρνει οπτικές ίνες και ταχύτητες έως 1 Gbps σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Δημήτρης Παπαστεργίου χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα διπλασιάζει τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά προγράμματα διαστήματος

Η Ελλάδα διπλασιάζει τη συμμετοχή της στα προγράμματα της ESA, φθάνοντας τα 66 εκατ. ευρώ ανά τριετία, ώστε να ενισχύσει την καινοτομία, την ασφάλεια και την εγχώρια τεχνολογία, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου.