ΓΔ: 2048.63 1.19% Τζίρος: 77.09 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:52:34
Πλοία ΕΕ και ΗΠΑ
Δύο εμπορικά πλοία με σημαίες ΕΕ και ΗΠΑ ανταλλάσσουν εμπορεύματα στη θάλασσα.

Άμεσες συνομιλίες με τις ΗΠΑ ζητά η Βιομηχανική Ένωση της Γερμανίας (BDI)

Η βιομηχανική ένωση BDI ζητά άμεσες συνομιλίες για αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου, μετά την απειλή Τραμπ για δασμούς 30% σε προϊόντα της ΕΕ.

Έκκληση για την έναρξη άμεσων και στοχευμένων συνομιλιών έκανε η Βιομηχανική Ένωση της Γερμανίας (BDI), με στόχο την αποτροπή της περαιτέρω κλιμάκωσης στον εμπορικό τομέα μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

H παρέμβαση της BDI ακολούθησε τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απείλησε με την επιβολή εισαγωγικών δασμών ύψους 30% στα ευρωπαϊκά προϊόντα.

Ανησυχία στη γερμανική βιομηχανία για τον εμπορικό προστατευτισμό

Ο Βόλφγκανγκ Νιέντερμαρκ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της BDI, τόνισε ότι “η ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ είναι ένα σημάδι κινδύνου για τις δύο ακτές του Ατλαντικού”. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση αντανακλά την εντεινόμενη ανησυχία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για τις επιπτώσεις μίας ενδεχόμενης εμπορικής σύγκρουσης.

Στην ίδια δήλωση, ο Νιέντερμαρκ επισήμανε πως η BDI απευθύνει έκκληση προς τη γερμανική κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και την αμερικανική διοίκηση να αναζητήσουν γρήγορα ρεαλιστικές λύσεις, μέσα από έναν αντικειμενικό διάλογο, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση και η διατάραξη των

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο καγκελάριος Μερτς θα συναντήσει τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο την Πέμπτη

Την Πέμπτη, ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, που ανέλαβε στις 6 Μαΐου, θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφαν Κορνέλιους.
Σκοτ Μπέσεντ χαμογελάει
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο ΥΠΟΙΚ Μπέσεντ υπόσχεται καλά νέα στους αγρότες μετά τη συνάντηση Τραμπ-Σι

Μετά τη συνάντηση Τραμπ-Σι στη Νότια Κορέα, η κυβέρνηση ΗΠΑ θα ανακοινώσει συμφωνία που θεωρείται σημαντική επιτυχία για τους Αμερικανούς αγρότες, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ.
Δολάριο και γιεν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιαπωνία συνεργάζονται για σπάνιες γαίες και ορυκτά εφοδιασμού

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Σανάε Τακαΐτσι υπέγραψαν στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία νέα συμφωνία για την ενίσχυση της εφοδιαστικής αλυσίδας σπάνιων γαιών, μέσω κοινών επενδύσεων και οικονομικών πολιτικών, με στόχο τις βιώσιμες αγορ