ΓΔ: 2109.94 0.45% Τζίρος: 98.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:09:41
Κινέζικα νομίσματα yuan
Στοίβες κινεζικών νομισμάτων και χαρτονόμισμα γουάν σε οικονομικό φόντο.

Στα 61,6 δισ. δολάρια οι μη οικονομικές εξωτερικές επενδύσεις στην Κίνα το πεντάμηνο

Οι μη οικονομικές εξωτερικές άμεσες επενδύσεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά 2,3% το πρώτο πεντάμηνο του 2025, και διαμορφώθηκαν στα 61,6 δισ. δολάρια.

Οι μη οικονομικές εξωτερικές άμεσες επενδύσεις της Κίνας (ODI) κατέγραψαν ετήσια αύξηση 2,3% στο πρώτο πεντάμηνο του 2025, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν στις 26 Ιουνίου.

Στην επενδυτική αυτή κατηγορία δεν συμπεριλαμβάνονται οι επενδύσεις σε μετοχές ή ομόλογα.

Η συνολική οικονομική αξία των μη οικονομικών επενδύσεων ODI της Κίνας καταγράφηκε στα 61,6 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 52,69 δισεκατομμύρια ευρώ) κατά την ίδια περίοδο.

Στο ίδιο πεντάμηνο του έτους, οι εξωτερικές μη οικονομικές επενδύσεις ODI της Κίνας σε χώρες που συμμετέχουν στην παγκόσμια οικονομική και εμπορική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος (BRI) που προωθεί το Πεκίνο, έφτασαν τα 15,52 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 13,27 δισεκατομμύρια ευρώ) με ετήσια αύξηση 20,8%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Αυστραλίας Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Διαδικτυακή ενημέρωση για το λιμάνι ελεύθερου εμπορίου Χαϊνάν

Η πολυγλωσση διεθνής πύλη του λιμανιού ελεύθερου εμπορίου Χαϊνάν τέθηκε σε λειτουργία στις 15 Δεκεμβρίου, προσφέροντας πληροφορίες και υπηρεσίες σε επτά γλώσσες για επενδύσεις, εργασία, διαμονή και τουρισμό στη Χαϊνάν.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Προτεραιότητα η ενίσχυση εσωτερικής κατανάλωσης το 2026

Η αύξηση της εσωτερικής κατανάλωσης αποτελεί βασικό στόχο της κινεζικής οικονομίας για το 2026, με νέα μέτρα σε προσφορά και ζήτηση, ενώ θα δοθεί έμφαση και στη σταθεροποίηση των επενδύσεων, σύμφωνα με αξιωματούχο.
Τράπεζα σύγχρονο κτίριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ξένες τράπεζες στο Πεκίνο στηρίζουν διεθνή επέκταση κινεζικών επιχειρήσεων

Ξένες τράπεζες στο Πεκίνο χρηματοδότησαν το 2024 περίπου 14.900 κινεζικές επιχειρήσεις με 1,24 τρισ. γιουάν, ενισχύοντας τη διεθνή τους ανάπτυξη και το οικονομικό οικοσύστημα της πόλης.
Γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο χαιρετίζει νέες επενδύσεις ευρωπαϊκών αυτοκινητο-βιομηχανιών

Το Πεκίνο κάλεσε τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες να συνεχίσουν τις επενδύσεις και τη συνεργασία στην πράσινη και έξυπνη παραγωγή οχημάτων, ζητώντας στενότερη συνεργασία με την ΕΕ για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.