ΓΔ: 2034.22 -0.01% Τζίρος: 368.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μεταλλείο σπάνιων γαιών
Έμφαση στις αλυσίδες εφοδιασμού για τις σπάνιες γαίες δίνει η Κίνα. Φώτο: Shutterstock

Η Κίνα επισπεύδει τους ελέγχους ώστε να επιταχυνθούν οι εξαγωγές σπάνιων γαιών

Η Κίνα δίνει έμφαση στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, εντείνοντας τους ελέγχους στις εξαγωγές σπανίων γαιών και επιθυμεί την ενίσχυση της επικοινωνίας με τις χώρες.

Το Πεκίνο δίνει ουσιαστική σημασία στη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας των παγκόσμιων βιομηχανικών αλυσίδων εφοδιασμού, επισπεύδοντας τους ελέγχους στις εξαγωγές που σχετίζονται με τις σπάνιες γαίες, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία, αλλά και τους σχετικούς κανονισμούς, ανακοίνωσε στις 26 Ιουνίου το υπουργείο Εμπορίου.

Το Πεκίνο έχει εγκρίνει έναν αριθμό αιτήσεων συμμόρφωσης με την ισχύουσα νομοθεσία και θα συνεχίσει την ενίσχυση των ελέγχων και της έγκρισης τέτοιων αιτήσεων δήλωσε ο Χε Γιαντόνγκ εκπρόσωπος Τύπου του ίδιου υπουργείου, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εξαγωγές σπανίων γαιών.

Η Κίνα επιθυμεί την ενίσχυση της επικοινωνίας και του διαλόγου με τις ενδιαφερόμενες χώρες για τους ελέγχους των εξαγωγών, αλλά και την ενεργή προώθηση της εξυπηρέτησης του νόμιμου εμπορίου, πρόσθεσε ο Χε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έρευνα και ανάπτυξη
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 2,78% αυξήθηκαν οι δαπάνες R&D των 1.000 κορυφαίων ιδιωτικών το 2024

Οι 1.000 κορυφαίες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κίνα αύξησαν τις δαπάνες R&D κατά 2,78% το 2024, φτάνοντας τα 1,43 τρισ. γιουάν, ενώ οι πατέντες τους αυξήθηκαν κατά 27,58%, σύμφωνα με την All-China Federation of Industry and Commerce.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Βιομηχανία, εξαγωγές και απασχόληση διαψεύδουν την αποβιομηχάνιση

Ισχυρή άνοδος σε επενδύσεις, εξαγωγές και απασχόληση δείχνει ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα στη βιομηχανία, όπως τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, διαψεύδοντας τα σενάρια αποβιομηχάνισης.