ΓΔ: 2283.73 1.09% Τζίρος: 308.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:42
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
Φώτο: Shutterstock

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Αναγκαία η τόνωση της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έδωσε μεταξύ άλλων, έμφαση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την ολοκλήρωση της ενιαίας αγοράς, την καινοτομία, και τη στήριξη της βιομηχανίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ενοποίησης της ενιαίας αγοράς για την ευημερία της Ευρώπης και την παγκόσμια επιρροή της ΕΕ, με έμφαση στην καινοτομία

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη άρσης εμποδίων στην αγορά, τη στήριξη παραδοσιακών βιομηχανιών και την προώθηση του διεθνούς ρόλου του ευρώ. 

Επιπλέον, επανέλαβε τη σημασία της οικοδόμησης μιας πλήρως ολοκληρωμένης και διασυνδεδεμένης Ενεργειακής Ένωσης μέχρι το 2030, διασφαλίζοντας ενεργειακή ασφάλεια, ανθεκτικότητα και βιώσιμες λύσεις, καθώς και τη μείωση ενεργειακών εξαρτήσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο ΕΦΕΠΑΕ ιδρύει Μητρώο Εμπειρογνωμόνων Τεχνολογιών Αιχμής

Ξεκινά η δημιουργία Μητρώου Εμπειρογνωμόνων Τεχνολογιών Αιχμής από τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ). Η πλατφόρμα αιτήσεων ανοίγει την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2026.
Τάκης Θεοδωρικάκος βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Στόχος μια πιο παραγωγική Ελλάδα με βιομηχανία και εξωστρέφεια

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε στη Βέροια ότι ενισχύεται η βιομηχανία, οι εξαγωγές και η καινοτομία για μια πιο ανταγωνιστική οικονομία, με στόχο καλύτερους μισθούς και λιγότερες ανισότητες σε όλη τη χώρα.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η Ελλάδα πρωτοπορεί στο εθνικό σχέδιο για τεχνητή νοημοσύνη

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλαφάτης τόνισε ότι προωθούνται ενεργά οι νέες τεχνολογίες και η Τεχνητή Νοημοσύνη για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, με νέα σχέδια, συνεργασίες με διεθνείς εταιρείες και ειδικό καθεστώς χρηματοδότησης έως το 2026.
Τηλεργασία σε εξωτερικό χώρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στο επίκεντρο του συνεδρίου του ΤΜΕΔΕ

Στο συνέδριο του ΤΜΕΔΕ παρουσιάστηκαν νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, δράσεις για καινοτομία, πράσινη μετάβαση και υποδομές, με παρεμβάσεις από ΕΑΤ και Υπερταμείο για τις επενδύσεις του αύριο.
Άνδρας με ακουστικά συνεδρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρναούτογλου: Η πράσινη μετάβαση πρέπει να είναι δίκαιη και με επενδύσεις

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σάκης Αρναούτογλου ζήτησε δίκαιη πράσινη μετάβαση με ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγής καθαρών καυσίμων και επενδύσεις σε ηλεκτροκίνηση και πράσινο υδρογόνο.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Στήριξη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την καινοτομία

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράμμισε τη σημασία της γυναικείας επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας για έναν βιώσιμο, εξωστρεφή πρωτογενή τομέα, ανακοινώνοντας νέο πρόγραμμα 4 εκατ. ευρώ.