ΓΔ: 2370.29 1.27% Τζίρος: 101.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:24:36
Πετρέλαιο στο Κατάρ
Αντλίες πετρελαίου με τη σημαία του Κατάρ σε ηλιοβασίλεμα.

Η Βρετανία καλεί υπηκόους στο Κατάρ να παραμείνουν σε καταφύγιο

Μετά τις ΗΠΑ, και η Βρετανία καλεί πολίτες της στο Κατάρ να παραμείνουν σε καταφύγιο. Σταθερή η κατάσταση λέει η Ντόχα, τεταμένο το κλίμα λόγω Ιράν-Ισραήλ.

Σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής εισέρχεται το Κατάρ, μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να εκδώσει προειδοποίηση προς τους υπηκόους της που διαμένουν στη χώρα, καλώντας τους να παραμείνουν σε ασφαλείς χώρους μέχρι νεωτέρας.

Η οδηγία εκδόθηκε «για λόγους μέγιστης προφύλαξης», χωρίς να συνοδεύεται από πρόσθετες λεπτομέρειες. Είχε προηγηθεί παρόμοια ανακοίνωση από την αμερικανική πρεσβεία στην Ντόχα, με αποδέκτες Αμερικανούς πολίτες που ζουν ή εργάζονται στο εμιράτο.

Παρά τις συστάσεις από Λονδίνο και Ουάσιγκτον, το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση ασφαλείας παραμένει σταθερή και ότι οι προειδοποιήσεις των δυτικών χωρών δεν σχετίζονται με κάποια συγκεκριμένη απειλή.

Η κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, με αποκορύφωμα τις αμερικανικές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και την ένταση μεταξύ Τεχεράνης και Τελ Αβίβ, έχει εντείνει τις ανησυχίες. 

Στο Κατάρ, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Ιράν, φιλοξενούνται αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις – πιθανός στόχος σε ενδεχόμενα ιρανικά αντίποινα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Χένρι Νόβακ – Ιδεολογική χειραγώγηση και δύο μέτρα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέκρινε τη διαχείριση της δολοφονίας του Χένρι Νόβακ στη Βρετανία, κάνοντας λόγο για «ιδεολογική χειραγώγηση» και «αστυνόμευση δύο ταχυτήτων», ενδεικτική πολιτισμικής παρακμής.
Πίτερ Μάντελσον πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Έρευνα για Άντριου και Μάντελσον στην υπόθεση Έπστιν για έναν χρόνο

Έως έναν χρόνο εκτιμάται πως θα διαρκέσουν οι βρετανικές έρευνες για τον πρίγκιπα Άντριου και τον Πίτερ Μάντελσον σχετικά με την υπόθεση Έπστιν. Και οι δύο συνελήφθησαν, αρνούνται αδικήματα και δεν έχει ασκηθεί δίωξη.
Τεχνητή νοημοσύνη οθόνη
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλεύτρια καταγγέλλει xAI για ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες από το Grok

Η Βρετανίδα βουλεύτρια Τζες Ασάτο προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της xAI του Ίλον Μασκ, καταγγέλλοντας πως το chatbot Grok επέτρεψε τη δημιουργία ψεύτικων σεξουαλικών φωτογραφιών της χωρίς επαρκή μέτρα ασφαλείας.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ κατά Μασκ: Προσπαθεί να προκαλέσει διχόνοια στη Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, κατηγόρησε τον Ίλον Μασκ ότι επιχειρεί να σπείρει διχόνοια μετά τη δολοφονία φοιτητή στο Σαουθάμπτον, με τον Μασκ να δηλώνει ότι θα στηρίξει νομικά προσφυγές κατά της αστυνομίας.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Το Λονδίνο καλεί τον Ρώσο πρέσβη μετά την επίθεση drone στη Ρουμανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη μετά τη ρωσική επίθεση με drone που έπληξε πολυκατοικία στη Ρουμανία, τραυματίζοντας δύο. Η υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε το συμβάν και τόνισε τη στήριξη του ΝΑΤΟ.