ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες

Ιράν και Ρωσία συντονίζουν τις θέσεις τους μετά τα αμερικανικά πλήγματα

Το Ιράν και η Ρωσία συντονίζουν τις απόψεις τους για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, μετά τα αμερικανικά χτυπήματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Το Ιράν και η Ρωσία συντονίζουν τις θέσεις τους στην τρέχουσα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, ο οποίος επισκέπτεται τη Μόσχα.

Ο Αραγτσί αναμένεται να έχει συνομιλίες σήμερα στη Μόσχα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Το Κρεμλίνο έχει συμφωνία στρατιωτικής σύμπραξης με το Ιράν, αλλά και στενούς δεσμούς με το Ισραήλ.

Μιλώντας χθες, Κυριακή, στην Κωνσταντινούπολη, ο Αραγτσί δήλωσε πως το Ιράν θα εξετάσει όλες τις πιθανές απαντήσεις στις επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον της και πως δεν θα υπάρξει επιστροφή στη διπλωματία μέχρι να ανταποδώσει.

Εξάλλου ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ματζίντ Ταχτραβαντσί δήλωσε σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TASNIM, πως το Ιράν θα συνεχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο και ότι κανείς δεν μπορεί να του πει τι να κάνει, εφόσον ενεργεί μέσα στο πλαίσιο των νομικών δεσμεύσεών του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ευρωπαίοι σκέφτονται νέο διάλογο με Πούτιν, προειδοποιεί η Κάλας

Η Ευρώπη σκέφτεται αν πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με τη Μόσχα, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Το θέμα συζητείται σε σύνοδο της ΕΕ στην Κύπρο, με την Κάλας να τονίζει πως χρειάζεται πρώτα εσωτερική συμφωνία.
Σιλουέτα μπροστά σε σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Χωρίς αποδείξεις για ιρανικά πυρηνικά όπλα λέει η Ρωσία

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ δήλωσε πως η Μόσχα δεν έχει δει αποδείξεις ότι το Ιράν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα, ενώ οι ΗΠΑ και το Ισραήλ συνεχίζουν την πίεση. Τόνισε πως αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα για τον πόλεμο κατά της Τεχεράνης.
Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Πιστεύω Ρωσία και Κίνα όταν δηλώνουν ότι δεν εξοπλίζουν το Ιράν

Ο Τραμπ προειδοποίησε Ρωσία και Κίνα να μην πουλήσουν όπλα στο Ιράν, δηλώνοντας πως πιστεύει ότι ο Πούτιν και ο Σι δεν εμπλέκονται σε τέτοιες συναλλαγές, τονίζοντας όμως ότι θα είναι «πολύ κακό γι’ αυτούς» αν το κάνουν.
Λογότυπο CIA ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξετάζεται ρωσική εμπλοκή σε ιρανικές επιθέσεις κατά της CIA

Εκρήξεις σε εγκαταστάσεις της CIA στον Κόλπο, πιθανόν από ιρανικά drones, προβληματίζουν τις ΗΠΑ για πιθανή ρωσική υποστήριξη στο Ιράν με πληροφορίες ή τεχνολογία. Δύο βάσεις επλήγησαν, μεταξύ τους και το συγκρότημα της πρεσβείας στο Ριάντ.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία στηρίζει τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν και καλεί το Ισραήλ σε σεβασμό

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Μόσχα στηρίζει τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για λήξη της σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, πρέπει να την τηρήσουν.