ΓΔ: 2076.06 1.09% Τζίρος: 208.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:09:34
Φώτο: Shutterstock

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς στις εισαγωγές πετρελαίου

«Θα πλήξει πολλές θέσεις εργασίας στη χώρα μας, αυτή η τιμή», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια ημερήσιας ενημέρωσης για την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. «Αν χρειαστεί να επιβάλω δασμούς... θα κάνω οτιδήποτε πρέπει να κάνω», τόνισε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής δασμών στις εισαγωγές πετρελαίου και τη λήψη άλλων μέτρων προκειμένου να προστατέψει αμερικανικές θέσεις εργασίας από την κατάρρευση των τιμών του «μαύρου χρυσού». Παράλληλα επέκρινε τα σχέδια άλλων μεγάλων παγκόσμιων παραγωγών πετρελαίου να μειώσουν την παραγωγή, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ δεν θα προσχωρήσουν στην απόφασή τους. 

«Θα πλήξει πολλές θέσεις εργασίας στη χώρα μας, αυτή η τιμή», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ημερήσιας ενημέρωσης για την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού. «Αν χρειαστεί να επιβάλω δασμούς... θα κάνω οτιδήποτε πρέπει να κάνω», είπε.

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία, και σύμμαχοι της, εργάζονται για μια συμφωνία για μια άνευ προηγουμένου μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά περίπου 10%, σε κάτι που αναμένεται να είναι μια παγκόσμια προσπάθεια, που περιλαμβάνει τις ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος, ωστόσο, δεν έκανε μια τέτοια δέσμευση μετά από μια συνάντηση την Παρασκευή με πετρελαϊκές εταιρείες.

«Δεν με νοιάζει ο ΟΠΕΚ», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι πίστευε ότι Οργανισμός αυτοκαταστρέφεται.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταρρεύσει καθώς η πανδημία του κορονοϊού έχει συνθλίψει τη ζήτηση και καθώς Ρωσία και Σαουδική Αραβία ενισχύουν την παραγωγή σε έναν πόλεμο για το μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Όρμπαν-Τραμπ την επόμενη εβδομάδα για ρωσικό πετρέλαιο

Ο Βίκτορ Όρμπαν θα επισκεφθεί σύντομα την Ουάσιγκτον για να συναντήσει τον Ντόναλντ Τραμπ και να συζητήσουν ενεργειακά ζητήματα, εν μέσω των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά ρωσικών πετρελαϊκών, που επηρεάζουν την Ουγγαρία.
Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Κάρνεϊ: Ο Καναδάς έτοιμος για διάλογο με τις ΗΠΑ μετά τους νέους δασμούς

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Μάρκ Κάρνεϊ, δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αυξήσει κατά 10% τους δασμούς στα καναδικά προϊόντα.
Λουίς Λούλα ντα Σίλβα
ΔΙΕΘΝΗ

Λούλα: Σύντομα οριστική λύση στην εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ

Ο Λούλα εκτιμά ότι σύντομα θα υπάρξει εμπορική συμφωνία Βραζιλίας-ΗΠΑ, η οποία ίσως μειώσει δασμούς που επέβαλε ο Τραμπ. Η δήλωση έγινε στην Κουάλα Λουμπούρ, μετά από συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο στη σύνοδο της ASEAN.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ ανακοινώνει το τέλος των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την άμεση διακοπή των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Καναδά, κατηγορώντας τον Καναδά πως παραποίησε δηλώσεις του Ρόναλντ Ρέιγκαν για να στηρίξει εκστρατεία κατά των τελωνειακών δασμών.