ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
διαδήλωση με γαλλικές σημαίες
Φώτο: Shutterstock

Το 80% των Γάλλων μειώνει έξοδα για να τα βγάλει πέρα

Η ακρίβεια πλήττει βαθιά τα γαλλικά νοικοκυριά: το 80% κάνει περικοπές, με τις διακοπές, τα εστιατόρια και τα βασικά αγαθά να βρίσκονται πρώτα στη λίστα.

Το 80% των Γάλλων αναγκάστηκε τους τελευταίους μήνες να περιορίσει τις δαπάνες του, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe για το δίκτυο BFMTV. Το 50% δηλώνει ότι «έσφιξε το ζωνάρι» λίγο, ενώ το 30% απάντησε πως οι περικοπές ήταν «σημαντικές».

Οι μεγαλύτερες θυσίες εντοπίζονται στον τουρισμό και την ψυχαγωγία: το 45% των πολιτών περιόρισε ή ακύρωσε διακοπές και ταξίδια, το 41% περιέκοψε εξόδους σε εστιατόρια, κινηματογράφους και θέατρα. 

Το 38% δήλωσε ότι μείωσε γενικά τις αγορές, το 33% περικόπτει στα τρόφιμα, ενώ το 27% δήλωσε ότι περιόρισε τη θέρμανση στο σπίτι.

Μόλις το 23% απάντησε πως δεν χρειάστηκε να προβεί σε καμία περικοπή δαπανών, γεγονός που αποτυπώνει την εκτεταμένη οικονομική πίεση που ασκείται στο σύνολο της κοινωνίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Μακρόν: Στόχος μας μια ισχυρή, ανταγωνιστική Ευρώπη

Ο Μακρόν, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, τόνισε τη στρατηγική σημασία της συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας σε άμυνα, ενέργεια, εκπαίδευση και πολιτισμό, υπογραμμίζοντας τη στενή φιλία και τις κοινές πρωτοβουλίες των δύο χωρών.
Κυριάκος Μητσοτάκης, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Μακρόν: Η συζήτησή τους στην έναρξη της συνάντησης στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον Γάλλο Πρόεδρο για τις εγκάρδιες δηλώσεις και τη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.
Επίσημη δεξίωση προεδρικό μέγαρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν από Προεδρικό Μέγαρο: Θα είμαστε εδώ για εσάς εάν χρειαστεί

Σε θερμό κλίμα συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κ. Τασούλας και ο Ε. Μακρόν, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική σημασία των ελληνογαλλικών σχέσεων και τη σημασία της ευρωπαϊκής αυτονομίας μέσω στενής διμερούς συνεργασίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρόν σε Μητσοτάκη: Είμαστε δίπλα στην Ελλάδα απέναντι σε απειλές

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στη Ρωμαϊκή Αγορά πως η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα αν απειληθεί από την Τουρκία, τονίζοντας τη στενή φιλία και τη συμμαχία Ελλάδας-Γαλλίας ως εγγύηση αλληλεγγύης σε κρίσιμες στιγμές.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Μακρόν: Η ώρα της Ευρώπης σε καιρό παγκόσμιας αταξίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε συζήτηση με τον Εμανουέλ Μακρόν πως οι σημερινές προκλήσεις αποτελούν ευκαιρίες για την Ευρώπη και πως Ελλάδα και Γαλλία ηγούνται της στρατηγικής αυτονομίας σε μία περίοδο παγκόσμιας αταξίας.