ΓΔ: 2203.09 -0.85% Τζίρος: 205.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:02
Αίθουσα πολωνικού κοινοβουλίου
Εσωτερικό της Βουλής της Πολωνίας με εθνική σημαία και εθνόσημο σε κεντρικό σημείο.

Πολωνία: Σκληρή μάχη για τη νίκη μεταξύ των δύο υποψηφίων στον β' γύρο

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Πολωνίας διεκδικούν τη νίκη στον δεύτερο γύρο, με τις exit polls να δείχνουν διαφορά μόλις 0,6 μονάδων μεταξύ τους.

Οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Πολωνίας διεκδίκησαν απόψε τη νίκη μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών που διεξήχθη σήμερα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εξόδου που δίνουν μόνο μια διαφορά 0,6 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των δύο αντιπάλων.

"Κερδίσαμε", δήλωσε ο ευρωπαϊστής Ραφάλ Τρασκόφσκι, ο οποίος φαίνεται να λαμβάνει το 50,3% των ψήφων. Ο κεντρώος υποψήφιος δήλωσε ότι θα ενώσει τη χώρα και θα γίνει "ο πρόεδρος όλων των Πολωνών", μετά τη δημοσκόπηση που του δίνει οριακό προβάδισμα έναντι του εθνικιστή υποψηφίου Κάρολ Ναβρότσκι.

Ο ιστορικός Κάρολ Ναβρότσκι, που φαίνεται να λαμβάνει ποσοστό 49,7%, διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές του ότι "αυτή τη νύχτα, θα κερδίσουμε, θα κερδίσουμε και θα σώσουμε την Πολωνία".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βλέπει πιθανή απελευθέρωση περισσότερων κρατουμένων στη Λευκορωσία ο απεσταλμένος ΗΠΑ

Ο Τζον Κόουλ, απεσταλμένος των ΗΠΑ, είπε πως αναμένει απελευθέρωση κρατουμένων από τη Λευκορωσία τον επόμενο μήνα και συσχέτισε την πιθανή άρση κυρώσεων στο Μινσκ με αυτή την εξέλιξη.
Σημαίες Πολωνίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πολωνία απελευθέρωσε Ρώσο αρχαιολόγο σε ανταλλαγή κρατουμένων

Η FSB ανακοίνωσε πως η Πολωνία απελευθέρωσε τον Ρώσο αρχαιολόγο Αλεξάντερ Μπουτιάγκιν στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων, ενώ η Ρωσία απελευθέρωσε και μια Ρωσίδα, σύζυγο Ρώσου στρατιώτη από την Υπερδνειστερία.
Καρυάτιδες Μουσείου Ακρόπολης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση του φυσικού πλούτου της Ελλάδας στην Πολωνία μέσω έκθεσης

Ο φυσικός πλούτος της Ελλάδας προβλήθηκε στην Πολωνία ως βασικός τουριστικός και οικονομικός πόρος, σε έκθεση του Γεωλογικού Μουσείου Βαρσοβίας με τη συμμετοχή ΕΟΤ, τονίζοντας τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών.
Ντόναλντ Τουσκ προφίλ
ΔΙΕΘΝΗ

Τουσκ: Αιχμές κατά Ορμπαν και μήνυμα για ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Τουσκ σχολίασε με νόημα την απουσία Ορμπαν από τη σύνοδο στην Κύπρο, αναφερόμενος στις υπόνοιες για παρασκηνιακή συνεργασία Βουδαπέστης-Μόσχας. Ο Ορμπαν δεν παρέστη, έχοντας ηττηθεί στις εκλογές.