ΓΔ: 2625.79 1.01% Τζίρος: 114.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:00:36
Σημαίες Αυστραλίας Κίνας

Η Αυστραλία ζητά διαφάνεια από την Κίνα για τον αμυντικό εκσυγχρονισμό της

Ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας ζήτησε μεγαλύτερη διαφάνεια από την Κίνα για τον αμυντικό εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των κινεζικών δυνάμεων.

Ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας Ρίτσαρντ Μαρλς ζήτησε σήμερα περισσότερη διαφάνεια από την Κίνα σχετικά με τον αμυντικό εκσυγχρονισμό της, αλλά και για την ανάπτυξη κινεζικών στρατιωτικών δυνάμεων, καθώς χώρες στον Ειρηνικό προετοιμάζονται για μία πιο δυναμική κινεζική στρατιωτική παρουσία.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στο περιθώριο του αμυντικού Διαλόγου Σάγκρι-Λα που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη, ο Μαρλς δήλωσε ότι ενώ η Κίνα παραμένει ένας σημαντικός στρατηγικός εταίρος για την Αυστραλία, μία πιο ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντική για μία παραγωγική συνεργασία.

«Κοιτάζεις την ανάπτυξη της κινεζικής στρατιωτικής μηχανής κι αυτή συμβαίνει χωρίς στρατηγικό καθησυχασμό ή χωρίς στρατηγική διαφάνεια…, θα θέλαμε να είχαμε περισσότερη διαφάνεια, σχετικά με αυτό που επιδιώκει να κάνει η Κίνα, όχι μόνο για την εξέλιξη των ενόπλων δυνάμεών της, αλλά και για τις ασκήσεις που πραγματοποιεί», δήλωσε ο Μαρλς.

«Επιθυμούμε να έχουμε την πιο παραγωγική συνεργασία που θα μπορούσαμε να έχουμε με την Κίνα…, ελπίζουμε ότι στο πλαίσιο αυτής της παραγωγικής συνεργασίας, μπορούμε να δούμε περισσότερη διαφάνεια και καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών μας, αναφορικά με την άμυνα μας».

Τόσο η Αυστραλία, όσο και η Νέα Ζηλανδία εξέφρασαν ανησυχίες τον Φεβρουάριο, όταν τρία κινεζικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν άνευ προηγουμένου στρατιωτικές ασκήσεις, με τη χρήση πραγματικών πυρών στη Θάλασσα της Τασμανίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Αυστραλίας Κίνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κινεζική εταιρεία προκατασκεύασε 19όροφο ξενοδοχείο στο Μπρίσμπεϊν

Ένα 19ώροφο ξενοδοχείο στο Μπρίσμπεϊν κατασκευάστηκε με προκατασκευασμένες μονάδες από την Κίνα, επιτρέποντας την ανέγερση ενός ορόφου σε τέσσερις με πέντε ημέρες, δείχνοντας τη μετάβαση της κατασκευής από το εργοτάξιο στη βιομηχανία.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας στο Σίδνεϊ: Συζήτηση για ασφάλεια και προστασία θαλάσσιων οδών

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον Αυστραλό υφυπουργό Εξωτερικών στο Σίδνεϊ, όπου συζήτησαν διεθνείς προκλήσεις ασφαλείας και τη σημασία προστασίας των θαλάσσιων οδών υπό το πλαίσιο της UNCLOS.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει άμεσα την αμυντική της ετοιμότητα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, υπογράμμισε από το Σίδνεϊ την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας, διατήρησης της παρουσίας των ΗΠΑ και θωράκισης της Ανατολικής Μεσογείου.
Ρωσικά πολεμικά πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα και Ρωσία σε κοινές ναυτικές ασκήσεις την επόμενη εβδομάδα

Η Κίνα ανακοίνωσε ετήσια ναυτικά γυμνάσια με τη Ρωσία κοντά στις κινεζικές ακτές, ενώ θα ακολουθήσουν κοινές περιπολίες στον Ειρηνικό. Η στενή συνεργασία τους προκαλεί ανησυχία στη Δύση, ειδικά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.