ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο

Στο Ανόι την πρωτεύουσα του Βιετνάμ έφθασε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, έφτασε στο Ανόι του Βιετνάμ, ξεκινώντας την εξαήμερη περιοδεία του στη Νοτιοανατολική Ασία, με επόμενους σταθμούς την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν έφτασε σήμερα στο Ανόι του Βιετνάμ, τον πρώτο σταθμό της εξαήμερης περιοδείας του στη Νοτιοανατολική Ασία, στην οποία περιλαμβάνονται επίσης επισκέψεις στην Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη.

Ο Γάλλος πρόεδρος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν, θα γίνει αύριο δεκτός από τον Βιετναμέζο ομόλογό του Λουόνγκ Κουόνγκ και από τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Το Λανγκ. Την Τρίτη θα έχει συναντήσεις με παράγοντες του τομέα ενέργειας, ο οποίος είναι στο επίκεντρο αυτής της επίσκεψης, ενώ στη συνέχεια θα συνομιλήσει με Βιετναμέζους φοιτητές.

Ο Μακρόν έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Ινδία, την Κίνα αλλά και χώρες του Ειρηνικού, όπως τα Βανουάτου και την Παπούα-Νέα Γουινέα. Στόχος του σε αυτή τη νέα περιοδεία είναι να προβάλει τη στρατηγική του Παρισιού για την περιοχή του Ινδοειρηνικού. Η στρατηγική αυτή αποτελεί έναν «τρίτο δρόμο» για τις χώρες της περιοχής που έχουν εμπλακεί στην αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, ιδίως μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και τις απειλές του για εμπορικό πόλεμο.

Στο Βιετνάμ, χώρα που επισκέπτεται για πρώτη φορά ο Μακρόν, το Παρίσι ελπίζει ότι θα ενισχύσει τη συνεργασία του σε στρατηγικούς τομείς, όπως είναι η ενέργεια, οι μεταφορές και η άμυνα. Πολλοί επιχειρηματίες και διευθυντές μεγάλων γαλλικών εταιρειών (EDF, Dassault Aviation, Airbus Aviation, Naval Group, Eramen, CMA CGM κλπ) συνοδεύουν τον πρόεδρο.

Το αποικιοκρατικό παρελθόν της Γαλλίας στην περιοχή καθιστά περίπλοκη τη σχέση με το Βιετνάμ. Ο Γάλλος πρόεδρος σκοπεύει αύριο να τιμήσει τη μνήμη των μαχητών του πολέμου της Ινδοκίνας που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία.

Το βράδυ της Τρίτης ο Μακρόν θα αναχωρήσει για την Ινδονησία και η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή στη Σιγκαπούρη, όπου θα εκφωνήσει την ομιλία έναρξης του «Διαλόγου Σάνγκρι-Λα», του μεγαλύτερου φόρουμ για την ασφάλεια και την άμυνα στην Ασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βαρέλια πετρελαίου και γράφημα
ΔΙΕΘΝΗ

Η G7 θα διαθέσει 100 εκατ. βαρέλια ντίζελ και πετρελαίου σε 4 μήνες

Η G7 θα αποδεσμεύσει έως 100 εκ. βαρέλια ντίζελ και αργού πετρελαίου από τα αποθέματά της τους επόμενους τέσσερις μήνες για να μετριάσει τις τιμές καυσίμων και δεσμεύτηκε να μην περιορίσει τις εξαγωγές, ανακοίνωσε ο Μακρόν.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεργασία Γαλλίας-Καναδά σε αλιεία, ασφάλεια και ενέργεια

Γαλλία και Καναδάς ενισχύουν τη συνεργασία σε αλιεία, ασφάλεια και ενέργεια, όπως δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψη του Καναδού πρωθυπουργού στο Σαιν Πιερ ε Μικελόν, υπογραμμίζοντας τη σημασία του καναδικού LNG για την Ευρώπη.
Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Σύνοδος G7 για ενέργεια – Προειδοποίηση Μακρόν σε Ρωσία

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι το Παρίσι θα φιλοξενήσει σύντομα σύνοδο G7 για ενεργειακά ζητήματα, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό αποθεμάτων και την αποφυγή εντάσεων, ενώ διασφαλίζει ότι η Γαλλία είναι έτοιμη για τον χειμώνα.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Μακρόν με ηγέτες κομμάτων για διεθνή ασφάλεια και ενέργεια

Ο Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί αύριο στο προεδρικό Μέγαρο τους πολιτικούς αρχηγούς ή υποψήφιους για την προεδρία, ώστε να συζητήσουν την επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης και τις επιπτώσεις της για την ασφάλεια και την ενέργεια της Γαλλίας.