ΓΔ: 2667.04 -0.74% Τζίρος: 263.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σημαίες Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για τον Μάιο κατέγραψαν φέτος τα ΗΑΕ

Η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε σήμερα στη χώρα είναι 51,6 βαθμοί Κελσίου στην πόλη Swayhan, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια της μεγάλης πόλης Al Ain στο Αμπού Ντάμπι.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέγραψαν ρεκόρ θερμοκρασίας για τον μήνα Μάιο - 51,6 βαθμούς Κελσίου, ανέφερε το France Press, επικαλούμενο το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο.

Η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε σήμερα στη χώρα είναι 51,6 βαθμοί Κελσίου στην πόλη Swayhan, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια της μεγάλης πόλης Al Ain στο Αμπού Ντάμπι. Το ρεκόρ καταγράφηκε στις 13:45 τοπική ώρα», δήλωσε το Κέντρο στο Ex. Έτσι έσπασε το ρεκόρ, που σημειώθηκε χθες και πάλι στο Άμπου Ντάμπι και ανέρχεται στους 50,4 βαθμούς Κελσίου.

Η χώρα της ερήμου γνώρισε έναν ασυνήθιστα ζεστό καιρό για την εποχή τον Απρίλιο, με τη μέση μέγιστη θερμοκρασία για αυτόν τον μήνα - 42,6 βαθμούς Κελσίου. Αυτό οδήγησε τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις προς τον πληθυσμό, προτρέποντάς τον να πίνει άφθονο νερό και να αποφεύγει τις υπαίθριες δραστηριότητες κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας.

Στις 27 Απριλίου, οι θερμοκρασίες κορυφώθηκαν στους 46,6 βαθμούς Κελσίου, σχεδόν ξεπερνώντας το ρεκόρ του μήνα των 46,9 βαθμών Κελσίου που καταγράφηκε τον Απρίλιο του 2012.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε το Εθνικό Σχέδιο για 5,3 δισ. ευρώ σε περιβάλλον και στέγαση

Το Εθνικό Σχέδιο για το Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα, με 5,3 δισ. ευρώ, εγκρίθηκε και μπαίνει σε φάση υλοποίησης, εστιάζοντας στη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών, ενεργειακή αναβάθμιση, κοινωνική στέγαση και βιώσιμες μεταφορές.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος ευρωπαίων ηγετών για την Αρκτική τον Σεπτέμβριο

Η Φινλανδία θα φιλοξενήσει στις 13-14 Σεπτεμβρίου σύνοδο κορυφής της ΕΕ στο Ροβανιέμι για την αυξανόμενη γεωπολιτική σημασία της Αρκτικής, με στόχο την ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής στην περιοχή.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Red Code» αύριο για φωτιές σε Αττική και άλλες 11 περιφερειακές ενότητες

Σε κατάσταση ετοιμότητας «Red Code» θα βρίσκονται αύριο η Αττική και 11 ακόμη περιφερειακές ενότητες, εξαιτίας του πολύ υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιών που προβλέπεται σε αυτές τις περιοχές.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους 41°C η θερμοκρασία, ρεκόρ καύσωνα στα Τρίκαλα

Η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40°C σε πολλά ηπειρωτικά το Σάββατο 22/08/2026, με Τρίκαλα και Καλαμπάκα να καταγράφουν τις υψηλότερες τιμές. Δόθηκαν στοιχεία για τη γεωγραφική κατανομή των μέγιστων θερμοκρασιών.