ΓΔ: 2076.71 0.95% Τζίρος: 212.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Νίκος Δένδιας βουλή
Φωτο: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ο Νίκος Δένδιας στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Ο Νίκος Δένδιας θα βρίσκεται αύριο, στις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην ενότητα με τους υπουργούς Άμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει αύριο, Τρίτη 20 Μαΐου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε σύνθεση υπουργών Άμυνας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι υπουργοί Άμυνας πρόκειται να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την Αμυντική Ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την εφαρμογή της Λευκής Βίβλου και το σχέδιο ReArm Europe.

Επίσης, αναμένεται να συζητήσουν για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, παρουσία του γγ του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, με τη συμμετοχή, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Ουκρανού υπουργού Άμυνας, Rustem Umerov.

Μετά το πέρας του Συμβουλίου θα ακολουθήσει συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανοί υπουργοί: Ψυχραιμία, ενότητα και ισχυρό ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία

Ο ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ τόνισε την ανάγκη ψυχραιμίας και ενότητας στις ρωσικές προκλήσεις, ζητώντας στενότερη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ. Τα περιστατικά με drones θεωρούνται σκόπιμες επιθέσεις που απαιτούν αποφασιστική αντίδραση.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εγγυήσεις ασφαλείας τύπου ΝΑΤΟ στην Ουκρανία χωρίς ένταξη

Οι ΗΠΑ προσέφεραν στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφαλείας παρόμοιες με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, χωρίς όμως ένταξη στη Συμμαχία, σύμφωνα με πηγές του Reuters και του AFP. Την πρόταση επιβεβαίωσε και η Τζόρτζια Μελόνι.
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Koινή δήλωση ηγετών της ΕΕ: Δικαίωμα της Ουκρανίας η ένταξη σε ΕΕ-ΝΑΤΟ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες χαιρέτισαν τις πρωτοβουλίες Τραμπ για ειρήνη στην Ουκρανία και εξέφρασαν στήριξη σε τριμερή σύνοδο με Ουκρανία και ΗΠΑ, τονίζοντας πως η χώρα χρειάζεται ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας και δεν πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί.