ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ένοπλος στην Υεμένη
Ένοπλος παρακολουθεί έκρηξη με μεγάλο σύννεφο καπνού σε έρημο της Υεμένης.

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Χούθι στην Υεμένη δεν αποκλείει επιθέσεις κατά Ισραήλ

Οι Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι η εκεχειρία με τις ΗΠΑ δεν καλύπτει το Ισραήλ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των επιθέσεων σε πλοία.

Η συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα στους Χούθι της Υεμένης και τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν περιλαμβάνει και την εξαίρεση του Ισραήλ από τις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση των ανταρτών αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξει παύση των επιθέσεων κατά πλοίων, που έχουν διαταράξει την παγκόσμια ναυσιπλοΐα και το εμπόριο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταματήσουν να βομβαρδίζουν στόχους των Χούθι στην Υεμένη λέγοντας ότι η οργάνωση, σύμμαχος του Ιράν, συμφώνησε να σταματήσει να πλήττει τους διαύλους ναυσιπλοΐας στην Μέση Ανατολή.

Μετά την ανακοίνωση του Τραμπ, το Ομάν διευκρίνισε ότι είχε μεσολαβητικό ρόλο στην συμφωνία εκεχειρίας που αφορά τις επιθέσεις κατά αμερικανικών πλοίων.

Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα από τον Ιανουάριο.

«Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία δεν περιλαμβάνει το Ισραήλ κατά οποιονδήποτε τρόπο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ, επικεφαλής διαπραγματευτής των Χούθι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλος στην Υεμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Ο αρχηγός των Χούθι απειλεί ότι «έχουμε το δάχτυλο στη σκανδάλη»

Ο ηγέτης των Χούθι της Υεμένης δήλωσε σε τηλεοπτική του ομιλία ότι οι μαχητές τους είναι έτοιμοι να επέμβουν και να απαντήσουν άμεσα σε περίπτωση κλιμάκωσης, την έκτη μέρα του πολέμου ΗΠΑ–Ισραήλ κατά του Ιράν.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος
ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστήριο Χούθι στην Υεμένη καταδικάζει 17 σε θάνατο για κατασκοπεία

Δικαστήριο των Χούθι στη Σανάα καταδίκασε 17 άτομα σε θάνατο για κατασκοπεία υπέρ Ισραήλ, ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας, κατηγορώντας τους για συνεργασία με εχθρικές χώρες κατά την περίοδο 2024-2025, σύμφωνα με το πρακτορείο SABA.
ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Οι σιίτες αντάρτες που έγιναν απειλή στην παγκόσμια οικονομία

Οι αντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν έχουν καταφέρει να βγουν νικητές στον εμφύλιο της Υεμένης, παρά την παρέμβαση της Σαουδικής Αραβίας. Απειλούν εμπορικά πλοία και θέλουν να χτυπήσουν το Ισραήλ.