ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κάρολος Γ΄ χαμογελαστός
Φωτο: ΑΠΕ

Με Κάρολο η τελετή έναρξης των συνεδριάσεων του καναδικού κοινοβουλίου

Στις 26-27/5 , ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, θα επισκεφθούν τον Καναδά, για την τελετή έναρξης των συνεδριάσεων του καναδικού κοινοβουλίου

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα θα επισκεφθούν τις 26 και 27 Μαΐου τον Καναδά, καθώς ο Βρετανός μονάρχης είναι αρχηγός του κράτους αυτού, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Ο βασιλιάς, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα, θα παραστεί στην επίσημη έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου του Καναδά, στην Οτάβα» αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτήν.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ είπε ότι ο βασιλιάς θα εκφωνήσει την ομιλία έναρξης των εργασιών του κοινοβούλιου.

«Πρόκειται για μια ιστορική τιμή. Αυτό δείχνει με σαφήνεια την εθνική κυριαρχία της χώρας μας», πρόσθεσε, σε μια έμμεση αναφορά στις επιδιώξεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ενσωματώσει τον Καναδά στις ΗΠΑ ως την 51η Πολιτεία.

Το ταξίδι αυτό είναι το πιο μακρινό που θα πραγματοποιήσει το βασιλικό ζεύγος, μετά την 11ημερη περιοδεία στην Αυστραλία και τη Σαμόα, στα τέλη Οκτωβρίου, για τη σύνοδο της Κοινοπολιτείας.

Ο 76χρονος Κάρολος, που είχε κάνει μια σύντομη παύση από τα βασιλικά καθήκοντά του προκειμένου να ακολουθήσει θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει, επισκέφθηκε στις αρχές Απριλίου την Ιταλία, όπου συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο και εκφώνησε ομιλία στο κοινοβούλιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέι επαινεί Στάρμερ για τη στήριξη σε Ουκρανία και ΝΑΤΟ

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ εξήρε τη διεθνή δράση του Κιρ Στάρμερ, τονίζοντας τη συμβολή του στην υποστήριξη της Ουκρανίας και την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.
Πλημμυρισμένο ποτάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Στήριξη Νεπάλ: Βοήθεια Καναδά & Βρετανίας, 5 εκατ. δολάρια και στερλίνες

Ο Καναδάς θα διαθέσει 5 εκατ. δολάρια για επιχειρήσεις διάσωσης στο Νεπάλ μετά από φονικές πλημμύρες. Η Βρετανία στέλνει ομάδα για στήριξη των πολιτών της και των οικογενειών τους που επλήγησαν.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Μπέρναμ: Τέλος στην αστεγία στην Αγγλία πριν τα Χριστούγεννα

Ο Άντι Μπέρναμ δεσμεύτηκε να προσφέρει στέγη σε όλους τους άστεγους στην Αγγλία ως τα Χριστούγεννα, ανακοινώνοντας νέα χρηματοδότηση 102 εκατ. λιρών για την καταπολέμηση της αστεγίας, υπό τη διαχείριση τοπικών αξιωματούχων.
Ανεμογεννήτρια ηλιοβασίλεμα θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Μπέρναμ: Η Βρετανία πρέπει να στραφεί σε καθαρές μορφές ενέργειας

Ο Άντι Μπέρναμ τόνισε τη σημασία αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και μετάβασης σε καθαρή ενέργεια, κατά την επίσκεψή του σε περιοχή κοντά στο Μπέρμιγχαμ που επλήγη από πυρκαγιά και ξηρασία.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ και 30 χώρες καταδικάζουν τις εκτελέσεις διαδηλωτών στο Ιράν

Περίπου 30 χώρες, περιλαμβανομένων της Γαλλίας, Βρετανίας και Καναδά, καταδίκασαν τις αυξημένες εκτελέσεις διαδηλωτών στο Ιράν, ζητώντας τερματισμό της θανατικής ποινής και απελευθέρωση αυθαίρετα κρατουμένων.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός πρωθυπουργός εξετάζει έρευνα για την υπόθεση Έπστιν

Ο Άντι Μπέρναμ εξετάζει το ενδεχόμενο δημόσιας έρευνας για τις πράξεις του Έπστιν στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τις συλλήψεις γνωστών προσώπων. Θα συναντηθεί με τα θύματα, ενώ το σκάνδαλο συνεχίζει να απασχολεί τη Βρετανία.