ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κάρολος Γ΄ χαμογελαστός
Φωτο: ΑΠΕ

Με Κάρολο η τελετή έναρξης των συνεδριάσεων του καναδικού κοινοβουλίου

Στις 26-27/5 , ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, θα επισκεφθούν τον Καναδά, για την τελετή έναρξης των συνεδριάσεων του καναδικού κοινοβουλίου

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα θα επισκεφθούν τις 26 και 27 Μαΐου τον Καναδά, καθώς ο Βρετανός μονάρχης είναι αρχηγός του κράτους αυτού, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Ο βασιλιάς, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα, θα παραστεί στην επίσημη έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου του Καναδά, στην Οτάβα» αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτήν.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ είπε ότι ο βασιλιάς θα εκφωνήσει την ομιλία έναρξης των εργασιών του κοινοβούλιου.

«Πρόκειται για μια ιστορική τιμή. Αυτό δείχνει με σαφήνεια την εθνική κυριαρχία της χώρας μας», πρόσθεσε, σε μια έμμεση αναφορά στις επιδιώξεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ενσωματώσει τον Καναδά στις ΗΠΑ ως την 51η Πολιτεία.

Το ταξίδι αυτό είναι το πιο μακρινό που θα πραγματοποιήσει το βασιλικό ζεύγος, μετά την 11ημερη περιοδεία στην Αυστραλία και τη Σαμόα, στα τέλη Οκτωβρίου, για τη σύνοδο της Κοινοπολιτείας.

Ο 76χρονος Κάρολος, που είχε κάνει μια σύντομη παύση από τα βασιλικά καθήκοντά του προκειμένου να ακολουθήσει θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει, επισκέφθηκε στις αρχές Απριλίου την Ιταλία, όπου συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο και εκφώνησε ομιλία στο κοινοβούλιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρκ Κάρνεϊ στο Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Καρνέι επαινεί Στάρμερ για τη στήριξη σε Ουκρανία και ΝΑΤΟ

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ εξήρε τη διεθνή δράση του Κιρ Στάρμερ, τονίζοντας τη συμβολή του στην υποστήριξη της Ουκρανίας και την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ: Προϋπολογισμός Άμυνας πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει σχέδιο επενδύσεων για την άμυνα ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, που ίσως είναι η τελευταία του διεθνής εμφάνιση πριν την αντικατάστασή του στα μέσα Ιουλίου.
Ντόναλντ Τραμπ και Κιρ Στάρμερ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Φίλος κατά κάποιον τρόπο» ο Στάρμερ, επικρίνει τις επιλογές του

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τον παραιτηθέντα Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ «κατά κάποιον τρόπο φίλο», αποδίδοντας την πτώση του σε λάθη σε μετανάστευση και ενέργεια και τον κατηγόρησε πως δεν στήριξε τις ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και το Ιράν.
Παλάτι του Ουέστμινστερ
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δέκα χρόνια αστάθειας και αλλαγή έβδομου πρωθυπουργού

Ο Κιρ Στάρμερ παραιτείται από την ηγεσία των Εργατικών. Νέος αρχηγός θα οριστεί πριν τον Σεπτέμβριο, οπότε η Βρετανία θα αποκτήσει έβδομο πρωθυπουργό σε 10 χρόνια, ενώ συμπληρώνεται δεκαετία από το Brexit που άλλαξε τη χώρα.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Η διαδικασία επιλογής διαδόχου του Στάρμερ

Ο Κιρ Στάρμερ παραιτήθηκε από την ηγεσία των Εργατικών. Ο νέος αρχηγός θα εκλεγεί πριν τον Σεπτέμβριο, ανοίγοντας τον δρόμο για τον 7ο πρωθυπουργό της Βρετανίας σε 10 χρόνια. Πώς διεξάγεται η διαδικασία ανάδειξης νέου ηγέτη;
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο Κιρ Στάρμερ από την ηγεσία των Εργατικών στη Βρετανία

Ο Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία των Εργατικών, τονίζοντας πως θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαδοχής, που ξεκινά στις 9 Ιουλίου και τελειώνει πριν τις θερινές διακοπές.