ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
Κάρολος Γ΄ χαμογελαστός
Φωτο: ΑΠΕ

Με Κάρολο η τελετή έναρξης των συνεδριάσεων του καναδικού κοινοβουλίου

Στις 26-27/5 , ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, θα επισκεφθούν τον Καναδά, για την τελετή έναρξης των συνεδριάσεων του καναδικού κοινοβουλίου

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα θα επισκεφθούν τις 26 και 27 Μαΐου τον Καναδά, καθώς ο Βρετανός μονάρχης είναι αρχηγός του κράτους αυτού, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

«Ο βασιλιάς, συνοδευόμενος από τη βασίλισσα, θα παραστεί στην επίσημη έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου του Καναδά, στην Οτάβα» αναφέρεται στην ανακοίνωση αυτήν.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ είπε ότι ο βασιλιάς θα εκφωνήσει την ομιλία έναρξης των εργασιών του κοινοβούλιου.

«Πρόκειται για μια ιστορική τιμή. Αυτό δείχνει με σαφήνεια την εθνική κυριαρχία της χώρας μας», πρόσθεσε, σε μια έμμεση αναφορά στις επιδιώξεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ενσωματώσει τον Καναδά στις ΗΠΑ ως την 51η Πολιτεία.

Το ταξίδι αυτό είναι το πιο μακρινό που θα πραγματοποιήσει το βασιλικό ζεύγος, μετά την 11ημερη περιοδεία στην Αυστραλία και τη Σαμόα, στα τέλη Οκτωβρίου, για τη σύνοδο της Κοινοπολιτείας.

Ο 76χρονος Κάρολος, που είχε κάνει μια σύντομη παύση από τα βασιλικά καθήκοντά του προκειμένου να ακολουθήσει θεραπεία για τον καρκίνο από τον οποίο πάσχει, επισκέφθηκε στις αρχές Απριλίου την Ιταλία, όπου συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο και εκφώνησε ομιλία στο κοινοβούλιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στάρμερ απορρίπτει εκ νέου παραίτηση λόγω της υπόθεσης Μάντελσον στη Βρετανία

Ο Κιρ Στάρμερ απέρριψε ξανά την παραίτηση λόγω του σκανδάλου Μάντελσον, δηλώνοντας στη Βουλή ότι παραμένει αφοσιωμένος στην υπηρεσία της χώρας. Ο Μάντελσον απολύθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπστιν.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός πρωθυπουργός: Ανέλαβα ευθύνη για λάθος διορισμό Μάντελσον

Ο Κιρ Στάρμερ παραδέχτηκε ενώπιον της Βουλής το λάθος του να διορίσει τον Πίτερ Μάντελσον πρέσβη στις ΗΠΑ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και ζητώντας συγγνώμη για τους δεσμούς του Μάντελσον με τον Έπστιν.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Στάρμερ σήμερα στο κοινοβούλιο για τις αποκαλύψεις Μάντελσον

Ο Κιρ Στάρμερ εμφανίζεται στη Βουλή των Κοινοτήτων προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κρίση μετά τα νέα στοιχεία στην υπόθεση Μάντελσον, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις για παραίτησή του λόγω της υπόθεσης Έπστιν.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Στο στόχαστρο ο Στάρμερ για το σκάνδαλο Μάντελσον-Έπστιν στη Βρετανία

Ο Κιρ Στάρμερ αντιμετωπίζει πίεση λόγω του διορισμού Μάντελσον στη θέση πρεσβευτή ΗΠΑ, παρά τους δεσμούς του με τον Έπστιν. Ο Στάρμερ απέπεμψε τον Όλι Ρόμπινς, καθώς δεν ενημερώθηκε για την αποτυχία του Μάντελσον σε έλεγχο ασφαλείας.
Κιρ Στάρμερ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ στις Big Tech: Αναλάβετε την ευθύνη για την ασφάλεια παιδιών

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κάλεσε τις εταιρείες social media να αναλάβουν περισσότερη ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, ενόψει συνάντησης με εκπροσώπους μεγάλων πλατφορμών και δεσμεύτηκε για αυστηρότερα μέτρα προστασίας.
Πέτερ Μάγιαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Στάρμερ και Σάντσεθ χαιρετίζουν τη νίκη για τις ευρωπαϊκές αξίες

Ο Κιρ Στάρμερ συνεχάρη τον Πέτερ Μαγιάρ για τη νίκη του Tisza στις εκλογές στην Ουγγαρία, τονίζοντας τη σημασία για την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Στήριξη στον Μαγιάρ εξέφρασε και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.