ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πάπας Φραγκίσκος
Φώτο: Shutterstock

Η συμβουλή του πάπα Φραγκίσκου προς τα νέα ζευγάρια για... τανγκό

Στην τελευταία του προτροπή προς τα νέα ζευγάρια ο πάπας Φραγκίσκος συμβούλευε να κρατήσουν τα συναισθήματα του τανγκό σε όλη τους τη ζωή.

Στην διαδικτυακή της έκδοση, η εφημερίδα La Repubblica παρουσιάζει σήμερα αδημοσίευτο κείμενο του εκλιπόντος πάπα Φραγκίσκου, με το οποίο θέλησε να απευθυνθεί στα νέα ζευγάρια και να τους δώσει συμβουλές, ως προς την κατάλληλη προετοιμασία πριν τον γάμο.

«Στην Πατρίδα μου, στην Αργεντινή, υπάρχει ένας χορός τον οποίο αγαπώ πολύ και τον οποίο, όταν ήμουν νέος, χόρευα συχνά: το τανγκό. Το τανγκό είναι ένα θαυμάσιο, ελεύθερο παιχνίδι, ανάμεσα στον άνδρα και στην γυναίκα, γεμάτο έλξη και ερωτική σαγήνη», είχε γράψει στο κείμενό του ο πάπας, προσθέτοντας στην συνέχεια:

«Ο χορευτής και η χορεύτρια φλερτάρουν, ζουν την εγγύτητα και την απόσταση, τον αισθησιασμό, την προσοχή, τον σεβασμό των κανόνων και την αξιοπρέπεια. Χαίρονται για την αγάπη και καταφέρνουν να διαισθανθούν τί σημαίνει να δίνεσαι ολοκληρωτικά. Ίσως, χάρη σε μια μακρινή ανάμνηση του χορού αυτού, ονόμασα την Αποστολική μου Προτροπή για τον γάμο «Amoris Laetitia: την χαρά της αγάπης».

Με αναφορά πάντα στο μυστήριο του γάμου, ο πρώτος Λατινοαμερικανός ποντίφικας, με το κείμενό του -το οποίο αποτελεί εισαγωγή στο βιβλίο «Youcat, Αγάπη για πάντα»- λίγο πριν τον θάνατό του είχε γράψει:

«Κάποιοι νομίζουν ότι πρόκειται μόνον για μια ωραία ιεροτελεστία. Μετά, αφού περάσουν λίγα χρόνια, χωρίζουν. Η εμπιστοσύνη καταστρέφεται. Οι πληγές είναι ανοικτές. Συχνά μένουν πίσω τα παιδιά, στα οποία λείπει ο πατέρας ή η μητέρα. Κατά την γνώμη μου είναι σαν να χορεύει κανείς το τανγκό. Πρέπει να ξέρεις να το χορεύεις. Πολύ περισσότερο δε, στον γάμο και στην οικογένεια. Πριν από το μυστήριο του γάμου, χρειάζεται κατάλληλη προετοιμασία -όπως των κατηχούμενων- διότι όλη η ζωή περνά μέσα στην αγάπη, και με την αγάπη δεν παίζουμε».

Η τελευταία προτροπή του Φραγκίσκου προς τα νέα ζευγάρια είναι «να πιστέψουν ότι είναι σε θέση να κάνουν να διαρκέσει το συναίσθημά τους για όλη την ζωή» διότι «σε μια νέα αγάπη, το ένα βήμα μετά το άλλο, ο χορός που οδηγεί στην ελπίδα-με τα μάτια γεμάτα έκπληξη- δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Papas-Fragiskos
ΔΙΕΘΝΗ

Τον πρόεδρο της Αργεντινής συνάντησε για πρώτη φορά ο Πάπας Φραγκίσκος

Προτού θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, ο Χαβιέρ Μιλέι είχε προσβάλει τον Φραγκίσκο με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς, ωστόσο έχει ρίξει τους τόνους από τότε που ανέλαβε καθήκοντα τον Δεκέμβριο.
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μιλέι καταδικάζει το οικονομικό κόστος της νόμιμης άμβλωσης

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι επέκρινε έντονα τη νομιμοποίηση της άμβλωσης, υποστηρίζοντας ότι η χώρα «πληρώνει ακριβά» αυτή την επιλογή σε ανάπτυξη και συντάξεις. Τα πράσινα φουλάρια συμβολίζουν τον αγώνα υπέρ της άμβλωσης.
Φλόγες σε δρόμο πόλης
ΔΙΕΘΝΗ

Αργεντινή: Επεισόδια μετά το τέλος πορείας κατά νομοσχεδίου ιδιοκτησίας

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Μπουένος Άιρες ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία, κατά τη διάρκεια μαζικής διαμαρτυρίας στη Γερουσία. Υπήρξαν τραυματισμοί και προσαγωγές καθώς συζητούταν νόμος για την ιδιωτική ιδιοκτησία.
Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αργεντινή κηρύσσει τρεις συμμορίες του Ισημερινού ως τρομοκρατικές

Η Αργεντινή αναγνώρισε τρεις εγκληματικές συμμορίες του Ισημερινού ως τρομοκρατικές οργανώσεις, στηρίζοντας τη μάχη της χώρας ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα, όπως ανακοίνωσε η προεδρία του Ισημερινού μετά από συνάντηση στο Κίτο.
Οβελίσκος Μπουένος Άιρες βράδυ
ΔΙΕΘΝΗ

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος μαζικής διαδήλωσης στην Αργεντινή

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Μπουένος Άιρες κατά τη λήξη μαζικής κινητοποίησης κατά νομοσχεδίου για την ιδιωτική ιδιοκτησία, με διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία έξω από τη Γερουσία. Έπεσαν πέτρες, δακρυγόνα και αντλίες νερού.