ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Φώτο: Shutterstock

Φον ντερ Λάιεν: Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν άνθρωπος που έχτιζε γέφυρες

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα υπενθύμισε την «αλληλεγγύη, τη φροντίδα για τον πλανήτη και τη συμπόνια για τους πιο ευάλωτους» του αείμνηστου Φραγκίσκου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν κατασκευαστής γεφυρών, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό, μετέδωσε το DPA.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος έχτισε γέφυρες», έγραψε ο Φον ντερ Λάιεν στο κοινωνικό δίκτυο «X». «Ας τoν μιμηθούμε», προέτρεψε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπενθύμισε επίσης τη δέσμευση του Πάπα για την προστασία του περιβάλλοντος. «Μας κάλεσε να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον και για τη Γη που όλοι μοιραζόμαστε», έγραψε επίσης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα υπενθύμισε την «αλληλεγγύη, τη φροντίδα για τον πλανήτη και τη συμπόνια για τους πιο ευάλωτους» του αείμνηστου Φραγκίσκου.

«Ως εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, αποτίουμε επίσης φόρο τιμής στη δέσμευσή του προς την ΕΕ. Έβλεπε την Ευρωπαϊκή Ένωση ως έναν τόπο που είχε απελευθερώσει τους ανθρώπους από τη φτώχεια με μεγαλύτερη επιτυχία από οπουδήποτε αλλού και εγγυήθηκε πραγματικές ελευθερίες για όλους σε έναν δημοκρατικό χώρο», έγραψε ο Κόστα στο Χ.

Ο Γερμανός Πρόεδρος απέτισε επίσης φόρο τιμής στον Φραγκίσκο. Σημείωσε ότι ο Άγιος Πατέρας πάντα νοιαζόταν για όσους είναι ξεχασμένοι, «περιθωριοποιημένοι». Ο Πάπας υποστήριξε μια «εκκλησία του ελέους», τόνισε ο Σταϊνμάγερ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγρότης σε χωράφι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερους πόρους στην ΚΑΠ διεκδικεί η Ελλάδα σε σκληρές διαπραγματεύσεις

Η διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ 2028-2034 αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την Ελλάδα, με τη χώρα να στοχεύει στη διατήρηση ή αύξηση της χρηματοδότησης, όπως παρουσίασε ο ΥΠΑΑΤ Μαργαρίτης Σχοινάς στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο.
Ουρά μεταναστών εξωτερικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Σύμφωνο: Γρήγορο άσυλο, έλεγχοι και ψηφιακή επιτήρηση μεταναστών

Από 12 Ιουνίου τίθεται σε ισχύ το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, με αυστηρότερα μέτρα, υποχρεωτικό προέλεγχο και fast-track διαδικασίες ασύλου, επηρεάζοντας κυρίως χώρες πρώτης γραμμής όπως η Ελλάδα.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μόσχα ανακαλεί τον πρέσβη της από Αρμενία λόγω των σχέσεων με την ΕΕ

Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Αρμενία για διαβουλεύσεις, λόγω της ενίσχυσης των σχέσεων της Αρμενίας με την ΕΕ, καθώς η Μόσχα προειδοποιεί το Γερεβάν για τις ευρωπαϊκές του κινήσεις και την απομάκρυνση από τη συνεργασία τους.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Μικρή αύξηση αφίξεων στην Ευρώπη παρά την κρίση

Ο Επίτροπος Απ. Τζιτζικώστας τόνισε στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ ότι στόχος είναι η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και ανθεκτικότητας του τουρισμού, μέσω νέας ενιαίας πολιτικής που θα ανακοινωθεί φέτος.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν ξαναπροτείνει Σρέντερ ως μεσολαβητή ΕΕ για την Ουκρανία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε ξανά τον πρώην καγκελάριο Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ως μεσολαβητή για τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα εμπιστοσύνης κι όχι προσωπικών δεσμών.