ΓΔ: 2305.74 0.26% Τζίρος: 327.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Τραμπ: Μάλλον o Πούτιν δεν θέλει ειρήνη, ίσως του επιβάλλω κυρώσεις

«Τις τελευταίες ημέρες, δεν υπήρξε κανένας λόγος για τον Πούτιν να εκτοξεύει πυραύλους σε περιοχές αμάχων, πόλεις και κωμοπόλεις. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι μπορεί να μην θέλει να σταματήσει τον πόλεμο», έγραψε στο Truth Social.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρέπει να βομβαρδίζει περιοχές αμάχων στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι διαφορετικά μπορεί να επιβάλει πρόσθετες κυρώσεις στη Μόσχα.

«Τις τελευταίες ημέρες, δεν υπήρξε κανένας λόγος για τον Πούτιν να εκτοξεύει πυραύλους σε περιοχές αμάχων, πόλεις και κωμοπόλεις. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι ότι μπορεί να μην θέλει να σταματήσει τον πόλεμο», έγραψε ο Τραμπ στο κοινωνικό δίκτυο Truth Social.  

«Ίσως απλώς με παίζει και θα έπρεπε να τον προσεγγίζουμε διαφορετικά - μέσω "τραπεζικών" ή "δευτερευόντων κυρώσεων"; Πάρα πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν», πρόσθεσε ο Τραμπ στην ανάρτησή του.

Αυτό το σχόλιο έγινε σε μια περίοδο που η Ουάσιγκτον πιέζει την Ουκρανία να αποδεχθεί μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, η οποία θα περιλαμβάνει σημαντικές εδαφικές παραχωρήσεις υπέρ της Μόσχας, σημειώνει το DPA. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει την Ουκρανία παρά τους ισχυρισμούς των ρωσικών αρχών ότι θέλουν ειρήνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο προς ΗΠΑ: Εξηγήσεις για ρωσική πρόταση εκεχειρίας στις 9 Μαΐου

Η Ουκρανία θα ζητήσει διευκρινίσεις από την ομάδα Τραμπ σχετικά με τα στοιχεία της ρωσικής πρότασης για σύντομη κατάπαυση πυρός, καθώς η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί, διευκρίνισε ο πρόεδρος Ζελένσκι.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν προς Τραμπ: Προειδοποίηση για «δυσμενείς συνέπειες» αν δράσει κατά Ιράν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τον Τζο Μπάιντεν για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει πιθανή στρατιωτική ενέργεια ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν, επηρεάζοντας όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πολύ καλή» η συνομιλία μου με Πούτιν, δηλώνει για ΗΠΑ-Ρωσία

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε μια "πολύ καλή" συνομιλία με τον Πούτιν, στην οποία συζήτησαν για τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και ζήτησε εκεχειρία, ενώ το Κρεμλίνο ανέφερε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα για Ιράν και Περσικό Κόλπο.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εξετάζει το αίτημα Τραμπ για διαπραγματεύσεις, λέει ο ΥΠΕΞ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί, δήλωσε πως η Τεχεράνη εξετάζει το αίτημα του Ντόναλντ Τραμπ για διαπραγματεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ δεν πέτυχαν τους στόχους τους, σύμφωνα με ανάρτησή του στο Telegram.
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Έχω «καλές συζητήσεις» με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως έχει «καλές συζητήσεις» με Πούτιν και Ζελένσκι, στοχεύοντας στη λύση του πολέμου στην Ουκρανία. Τόνισε ότι εργάζεται για την υπόθεση, αλλά δεν αποκάλυψε πότε μίλησε τελευταία φορά με τον Πούτιν.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ δικαιολογούν τη χαλάρωση κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Σκοτ Μπέσεντ υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την αναστολή κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο ως τις 16 Μαΐου, επικαλούμενος τον αντίκτυπο του πολέμου κατά του Ιράν στις τιμές πετρελαίου.