ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Πύραυλος Topol Μ Ρωσίας
Το πυραυλικό σύστημα Topol-M της Ρωσίας σε μεταφορά σε κεντρικό δρόμο.

Η Ρωσία απειλεί και πάλι την Δύση με χρήση πυρηνικών όπλων

Όπως δήλωσε ο Σ. Σοϊγκού, η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπη με επίθεση από χώρες της Δύσης.

Διατηρεί το δικαίωμα η Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπη με επίθεση από χώρες της Δύσης, δήλωσε σήμερα ο Σεργκέι Σοϊγκού, ο ανώτατος αξιωματούχος ασφαλείας της Μόσχας, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τα σχόλια του Σοϊγκού έγιναν ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς προειδοποίησαν ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για διαπραγμάτευση μιας ειρηνευτικής διευθέτησης στην Ουκρανία εάν δεν υπάρξει σύντομα πρόοδος για μια συμφωνία.

Ο Σοϊγκού, που για πάνω από μια δεκαετία ήταν υπουργός Άμυνας της Ρωσίας έως ότου μετακινήθηκε στη θέση του επικεφαλής του πανίσχυρου συμβουλίου ασφαλείας σε κυβερνητικό ανασχηματισμό που έγινε πέρυσι, επικαλέστηκε τις αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Μόσχας που ενέκρινε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πέρυσι τον Νοέμβριο.

Με βάση τους νέους όρους, η Ρωσία θα μπορούσε να εξετάσει την περίπτωση ενός πυρηνικού πλήγματος ως απάντηση σε μια συμβατική επίθεση κατά της Ρωσίας ή της Λευκορωσίας, που είναι σύμμαχός της, που «δημιουργεί κρίσιμη σημασίας απειλή στην κυριαρχία και (ή) στην εδαφική τους ακεραιότητα».

«…στην περίπτωση που ξένα κράτη προχωρήσουν σε μη φιλικές ενέργειες που θέτουν απειλή στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η χώρα μας θεωρεί ότι είναι νόμιμο να χρησιμοποιήσει συμμετρικά και ασύμμετρα μέτρα που είναι απαραίτητα για την καταστολή νέων ενεργειών και την αποτροπή της επανάληψή τους», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ αμφισβητεί Μόσχα: Δεν νομίζω ότι έγινε πλήγμα σε κατοικία του Πούτιν

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε αμφιβολίες για τις ρωσικές καταγγελίες ότι η Ουκρανία επιτέθηκε με drone στην κατοικία του Βλαντίμιρ Πούτιν, δηλώνοντας πως «δεν πιστεύει» ότι το περιστατικό συνέβη όπως περιγράφεται.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Δεν με ενθουσιάζει ο Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Τραμπ δήλωσε απογοητευμένος από τον Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας πως σκότωνει πολλούς ανθρώπους. Είπε επίσης ότι δεν συζήτησαν για τον Μαδούρο στην πρόσφατη τηλεφωνική τους επικοινωνία πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν και Τραμπ μιλούν τη Δευτέρα με ατζέντα Ουκρανία και Γάζα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για Ουκρανία Ρωσία και Γάζα. Ο Χακάν Φιντάν θα συμμετάσχει στη συνάντηση των χωρών που στηρίζουν το Κίεβο στο Παρίσι.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επανεξέταση της στάσης της Μόσχας μετά την επίθεση με drone

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον Τραμπ ότι η Ρωσία θα επανεξετάσει τη στάση της στις ειρηνευτικές συνομιλίες μετά από φερόμενη ουκρανική επίθεση με drones σε κατοικία του. Η Ουκρανία διαψεύδει, ενώ το Κρεμλίνο καταγγέλλει υπονόμευση των διαπραγματεύσεων.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Ανεπίλυτα τα ζητήματα Ντονμπάς και Ζαπορίζια στο ειρηνευτικό σχέδιο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι η διαχείριση του Ντονμπάς και του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζια παραμένουν ανοιχτά ζητήματα στο ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων, μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.