ΓΔ: 2010.49 -0.15% Τζίρος: 38.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:09:36
Κλάους Σβάμπ
Φώτο: Shutterstock

Παραιτήθηκε ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ

Παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ο Κλάους Σβαμπ έχοντας κλείσει 55 χρόνια παρουσίας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ (Klaus Schwab) παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού γυρίζοντας μία σελίδα στην ιστορία του θεσμού που είναι γνωστός για την ετήσια συνάντηση των παγκόσμιων ελίτ στο Νταβός.

«Καθώς μπαίνω στο 88ο έτος μου, αποφάσισα να αποχωρήσω από την θέση του προέδρου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου, με άμεση ισχύ», γράφει την ανακοίνωσή του ο Κλάους Σβαμπ, τον οποίο θα διαδεχθεί ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Nestlé Πέτερ Μπράμπεκ-Λετμάτε (Peter Brabeck-Letmathe)

Ο Μπόργκε Μπρέντε (Borge Brende), πρώην υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του Φόρουμ.

«Το διοικητικό συμβούλιο έχει αναγνωρίσει τα εξαιρετικά επιτεύγματα του προέδρου και ιδρυτή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ. Δημιούργησε την βασική παγκόσμια πλατφόρμα διαλόγου και προόδου και το διοικητικό συμβούλιο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα 55 χρόνια ακάματης ηγεσίας στην κεφαλή του Φόρουμ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το διοικητικό συμβούλιο «επισημαίνει την σημασία της ακλόνητης διατήρησης της αποστολής και των αξιών του Φόρουμ για την προώθηση της προόδου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μικροτσίπ και τεχνητή νοημοσύνη
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Microsoft: Επένδυση 15,2 δισ. δολαρίων για Τεχνητή Νοημοσύνη στα ΗΑΕ

Η Microsoft θα επενδύσει 15,2 δισ. δολάρια έως το 2029, κυρίως στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στα ΗΑΕ, έχοντας ήδη διαθέσει 7,3 δισ. από το 2023 και έχοντας εξασφαλίσει άδεια για εισαγωγή μικροτσίπ στις χώρες του Κόλπου.
Χάρης Θεοχάρης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχάρης: Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πρότυπο συλλογικής εξωστρέφειας και ανάπτυξης

Ο Χάρης Θεοχάρης συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, τονίζοντας τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας για την ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής και της εξωστρέφειας της χώρας.
Τρακτέρ σε αγρό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΒΕΑ: Νέες προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας–Γεωργίας σε επενδύσεις και εμπόριο

Το ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με την Enterprise Greece και την Πρεσβεία της Γεωργίας, παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στη Γεωργία, αναδεικνύοντας τη χώρα ως περιφερειακό κόμβο ανάπτυξης.