ΓΔ: 2055.51 -0.19% Τζίρος: 148.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτο: ΑΠΕ

Aυστηρότερα μέτρα ασφαλείας σε αερολιμένες των ΗΠΑ από 7 Μαΐου

Η Υπηρεσία Ασφαλείας Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών (TSA) ενημέρωσε ότι από τις 7 Μαΐου θα τεθούν σε εφαρμογή αυστηρότεροι έλεγχοι ταυτότητας στα αεροδρόμια της χώρας.

Η αμερικανική υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) ανακοίνωσε πως από την 7η Μαΐου θα ισχύσουν αυστηρότεροι έλεγχοι ταυτοτήτων στα αεροδρόμια των ΗΠΑ και προειδοποίησε πως στους ταξιδιώτες που δεν θα επιδεικνύουν τα νέα δελτία ταυτότητας ενδέχεται να μην επιτραπεί η επιβίβαση.

Ειδικότερα, από την 7η Μαΐου η TSA δεν θα δέχεται πλέον πιστοποιητικά ταυτοπροσωπίας που δεν είναι συμβατά με τα νέα πρότυπα (σ.σ. αναλυτικές πληροφορίες για την αποκαλούμενη REAL ID: https://www.dhs.gov/real-id ).

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ είχε εγκρίνει από το 2005 νέα, αυστηρότερα ομοσπονδιακά πρότυπα για την έκδοση δελτίων ταυτότητας, αλλά η επιβολή τους είχε αναβληθεί κατ’ επανάληψη.

Χθες Παρασκευή, η TSA ανακοίνωσε πως από τον επόμενο μήνα οι ταξιδιώτες άνω των 18 ετών χωρίς διαβατήριο ή νέο δελτίο ταυτότητας θα πρέπει να γνωρίζουν πως ενδέχεται να αντιμετωπίσουν «καθυστερήσεις, επιπρόσθετους ελέγχους και την πιθανότητα να μην τους επιτραπεί η είσοδος σε σημεία ελέγχου ασφαλείας» πριν από την επιβίβαση στο αεροσκάφος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβάτες σε αεροπλάνο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σημαντική μείωση πτήσεων εξαιτίας του παρατεταμένου shutdown

Η στάση πληρωμών στις ΗΠΑ προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις στις εσωτερικές πτήσεις λόγω έλλειψης ελεγκτών, όπως δήλωσε ο Σον Ντάφι. Οι ακυρώσεις και οι καθυστερήσεις εντείνονται ενώ τα δρομολόγια περιορίζονται εν όψει της γιορτής των Ευχαριστιών.
Σημαία της Νότιας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Απεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια της Νότιας Κορέας από σήμερα

Ξεκίνησε σήμερα απεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με την Korea Airports Corporation. Οι συνδικαλιστές ζητούν αυξήσεις μισθών, περισσότερες ημέρες άδειας και ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΑΓΟΡΕΣ

Ambrosia Capital: Τιμή-στόχος 12,55 ευρώ για ΔΑΑ με σύσταση «Αγορά»

Η Ambrosia Capital δίνει σύσταση «Αγορά» για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τιμή-στόχο 12,55 ευρώ και περιθώριο ανόδου 28%, καθώς η επιβατική κίνηση, οι επενδύσεις και τα μη αεροπορικά έσοδα ενισχύουν την προοπτική του.
Τεχνητή νοημοσύνη Λος Άντζελες
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΗΠΑ: Ρομποταξί της Waymo κυκλοφορούν σε αυτοκινητοδρόμους

Τα ρομποτικά ταξί της Waymo μπορούν πια να κινούνται σε αυτοκινητόδρομους σε Σαν Φρανσίσκο, Φοίνιξ και Λος Άντζελες, ενώ σύντομα σχεδιάζεται επέκταση των διαδρομών και σε Όστιν και Ατλάντα, πέρα από το αστικό δίκτυο.