ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Πανοραμική θέα Κάιρο

Ρεκόρ ημερήσιας ροής επιβατών ανέφερε το αεροδρόμιο του Καΐρου

Η Αίγυπτος έχει 23 αεροδρόμια, με την επιβατική κίνηση να αυξάνεται κατά 9% το 2024. Σε σύγκριση με το 2023, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου εξυπηρέτησε 27,7 εκατομμύρια επιβάτες μέσω 211.664 πτήσεων πέρυσι.

Nέο ρεκόρ ημερήσιας ροής επιβατών 102.108 ατόμων στις 5 Απριλίου καταγράφη στο αεροδρόμιο του Καΐρου, ανέφερε η Daily News Egypt. Συνολικά διεκπεραιώθηκαν 682 πτήσεις, εκ των οποίων 343 προσγειώθηκαν και 339 απογειώθηκαν.  

Η προηγούμενη μέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση ήταν η Παρασκευή, όταν 97.311 επιβάτες πέρασαν από το αεροδρόμιο και ακολούθησε η 2α Ιανουαρίου φέτος. με 97.000 επιβάτες.

Η αιχμή της κίνησης συμπίπτει με το τέλος της αργίας του Eid al-Fitr (Ramadan Bayram), που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας Σαμάχ αλ Χεφνί είπε ότι τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν το στρατηγικό σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την αύξηση της χωρητικότητας στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Αιγύπτου. Στόχος είναι η ετήσια χωρητικότητα να φτάσει τα 60 εκατομμύρια άτομα έως το 2030.

Η Αίγυπτος έχει 23 αεροδρόμια, με την επιβατική κίνηση να αυξάνεται κατά 9% το 2024. Σε σύγκριση με το 2023, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου εξυπηρέτησε 27,7 εκατομμύρια επιβάτες μέσω 211.664 πτήσεων πέρυσι και 26,4 εκατομμύρια επιβάτες μέσω 198.943 πτήσεων το προηγούμενο έτος 2023.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τοπίο στη Χαλκιδική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαλκιδική: Ενισχυμένη η παρουσία της στις αγορές Αιγύπτου και Τουρκίας

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής φιλοξένησε τον Οκτώβριο δύο αποστολές τουριστικών πρακτόρων από Αίγυπτο και Τουρκία, προβάλλοντας τη Χαλκιδική και ενισχύοντας τις προοπτικές προσέλκυσης επισκεπτών και νέων συνεργασιών.
Fraport Μακεδονία αεροδρόμιο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fraport Greece: Αύξηση 4,2% στην επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο

Στα 5,7 εκατ. ανήλθε η επιβατική κίνηση στα 14 αεροδρόμια της Fraport Greece τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 4,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2025. Η διεθνής κίνηση αυξήθηκε κατά 4,2%, ενώ ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η άνοδος από τις αγορές της Μέσης Ανατολής.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον νέο πρέσβη της Αιγύπτου για τουρισμό

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε με τον νέο πρέσβη της Αιγύπτου, επιβεβαιώνοντας τις άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου και τη δυναμική συνεργασία στον τουρισμό στο πλαίσιο και της τριμερούς με Κύπρο.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 5,1% στην επιβατική κίνηση 7μήνου στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ

Η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ σημείωσε άνοδο 5,1% το επτάμηνο του 2026, φτάνοντας τους 6.990.875 επιβάτες. Τον Ιούλιο η αύξηση ήταν 3,7%, με το αεροδρόμιο Ηρακλείου πρώτο σε κίνηση, καταγράφοντας άνοδο 3,3%.
Εσωτερικό αεροδρομίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι ιδιωτικές επενδύσεις σε βασικές υποδομές αναβαθμίζουν τον ελληνικό τουρισμό

Ιδιωτικές επενδύσεις σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία και μεταφορές αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν, ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες και στηρίζουν τη ανάπτυξη της χώρας. Μόνο η Fraport Greece έχει επενδύσει 1,7 δισ. σε δέκα χρόνια.