ΓΔ: 2447.25 -1.15% Τζίρος: 317.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία Ισπανίας

Ισπανία: Πέντε νεκροί και τέσσερις τραυματίες από δυστύχημα σε ορυχείο

Ο επικεφαλής της περιφέρειας Αντριάν Μπαρμπόν κήρυξε διήμερο πένθος και ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Πέντε ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα σε ανθρακωρυχείο στην ισπανική περιφέρεια Αστούριας (βόρεια), όπως ανακοίνωσαν οι περιφερειακές υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.

Άλλοι δύο εργαζόμενοι δεν έπαθαν τίποτα.

Οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης ανέφεραν πως υπήρξε πρόβλημα με μια μηχανή μέσα στο ορυχείο στην Ντεγκάνια στις 9:32 τοπική ώρα (10:32 ώρα Ελλάδας). Τρία ελικόπτερα και δύο ασθενοφόρα έχουν σταλεί στο σημείο.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας Αντριάν Μπαρμπόν κήρυξε διήμερο πένθος και ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

φωτιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Υπό έλεγχο η φωτιά που κόστισε 12 ζωές στα νότια της χώρας

Η πυρκαγιά στη νότια Ισπανία που κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους έχει πλέον σταθεροποιηθεί, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ανδαλουσίας. Περίπου 1.000 εκτοπισμένοι επέστρεψαν στα σπίτια τους μετά τον περιορισμό της πυρκαγιάς.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 12 νεκροί και 23 αγνοούμενοι από την πυρκαγιά στην Αλμερία

Τουλάχιστον 12 νεκροί και 23 αγνοούμενοι από δασική πυρκαγιά στη νότια Ισπανία, καθώς οι πυροσβέστες μάχονται τις φλόγες. Τα περισσότερα θύματα φαίνεται να είναι ξένοι που αγνόησαν τις οδηγίες εκκένωσης.
Πόλη Βαρκελώνη κατοικίες
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρκελώνη: Βραχιολάκια για θερμοκρασία εργαζομένων στον καύσωνα

Η Βαρκελώνη διανέμει 1.400 βραχιολάκια που μετρούν τη θερμοκρασία εργαζομένων σε εξωτερικούς χώρους, ως μέτρο έγκαιρης προειδοποίησης για καύσωνες και προστασία από κινδύνους υγείας, λόγω της αυξανόμενης έντασης της κλιματικής αλλαγής.