ΓΔ: 2204.85 0.19% Τζίρος: 34.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:38:43
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
Φώτο: Shutterstock

Τραμπ: Γνωρίζω τον Πούτιν, δεν εισέβαλε πουθενά όσο κυβερνούσα

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είχαν επιδεινωθεί λόγω των κατηγοριών το 2016 ότι η Ρωσία φέρεται να παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Ότι γνωρίζει «πολύ καλά» τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Είπε επίσης ότι έχει μια λογική σχέση μαζί του. Δίδαξε επίσης ότι στόχος του είναι οι άνθρωποι στον πόλεμο στην Ουκρανία «να σταματήσουν να σκοτώνονται».

Νομίζω ότι κανείς στον κόσμο δεν θα σταματήσει (τον Πούτιν) εκτός από εμένα, και νομίζω ότι θα μπορέσω να τον σταματήσω. Είχαμε κάποιες πολύ ορθολογικές συζητήσεις. Θέλω απλώς να δω ανθρώπους να σταματούν να σκοτώνονται. «Χάνουν 2.500 μικρά παιδιά την εβδομάδα, και είναι Ρώσοι και Ουκρανοί», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στην πύλη «OutKick».

Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είχαν επιδεινωθεί λόγω των κατηγοριών το 2016 ότι η Ρωσία φέρεται να παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Τόνισε ότι ο Πούτιν δεν εισέβαλε στην Ουκρανία όσο ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ στην πρώτη του θητεία.

«Δεν εισέβαλε σε τίποτα όσο ήμουν πρόεδρος», τόνισε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι η στρατιωτική δράση της Ρωσίας στη Γεωργία και την Κριμαία έλαβε χώρα επί θητείας των προέδρων των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους και Μπαράκ Ομπάμα και ότι η εισβολή στην Ουκρανία έγινε ενώ ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν στην εξουσία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμό άντλησης πετρελαίου στη Νίζνι Νόβγκοροντ

Ουκρανικά drones χτύπησαν τον σταθμό άντλησης πετρελαίου Γκόρκι στη Νίζνι Νόβγκοροντ, προκαλώντας ζημιές σε τρεις δεξαμενές και εκτεταμένη πυρκαγιά σε 20.000 τ.μ., με τον σταθμό να αποτελεί βασικό μέρος του ρωσικού συστήματος πετρελαίου.
Μέγκαν Μαρκλ χαμογελαστή
ΔΙΕΘΝΗ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι στο Κίεβο με μήνυμα στήριξης

O πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο για να δηλώσει στήριξη στην Ουκρανία, που διανύει πέμπτο χρόνο πολέμου. Κατά την άφιξή του από Πολωνία ανέφερε: «Είναι ωραία να επιστρέφεις στην Ουκρανία».
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Εντεκα τραυματίες από ουκρανικές επιδρομές με drones στη ρωσική Σίζραν

Στη Σίζραν της Ρωσίας, μέρος εισόδου πολυκατοικίας κατέρρευσε μετά από ουκρανική επίθεση με drones, τραυματίζοντας 11 άτομα, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ρωσικά χτυπήματα στην περιοχή του Ντνίπρο

Ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ντνίπρο προκάλεσαν δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες, σύμφωνα με την τοπική διοίκηση. Παράλληλα, ο Πούτιν ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός για το ορθόδοξο Πάσχα, την οποία αποδέχεται η Ουκρανία.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί στην Ουκρανία, ένα παιδί νεκρό στη Ρωσία από αμοιβαία πλήγματα

Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία και ένα παιδί νεκρό σε ουκρανικό πλήγμα στη Ρωσία. Στην Οδησσό χτυπήθηκαν μαιευτήριο και κατοικημένη περιοχή, ενώ δύο άνδρες σκοτώθηκαν στο Κρίβι Ριχ.