ΓΔ: 2208.69 0.36% Τζίρος: 92.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:37:43
Πλήθος διαδηλωτών Ισπανίας
Πλήθος ηλικιωμένων διαδηλωτών συμμετέχει σε απεργιακή κινητοποίηση για το συνταξιοδοτικό στην Ισπανία.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού

Τις διαδηλώσεις οργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών «Mier Ukrajine» (Ειρήνη στην Ουκρανία), που τάσσεται υπέρ των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, κατηγορώντας τον για αυταρχικές τάσεις και φιλορωσική στάση.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη», προειδοποίησαν ομιλητές από το βήμα στο σημείο της διαδήλωσης στην Μπρατισλάβα. Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σλοβακίας, το Κόσιτσε, ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Κάλινακ κατηγορήθηκε ότι «υποκύπτει» στη Ρωσία. Οι διαδηλωτές κάλεσαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Τις διαδηλώσεις οργάνωσε η πρωτοβουλία πολιτών «Mier Ukrajine» (Ειρήνη στην Ουκρανία), που τάσσεται υπέρ των παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση στην Μπρατισλάβα συνεχίζει να βοηθά τη γειτονική της χώρα αλλά μόνο με «μη θανατηφόρα» στρατιωτικά είδη, όπως εξοπλισμός για αποναρκοθέτηση και γεννήτριες.

Μετά από αντίστοιχες διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, ο Φίτσο έχει ήδη κατηγορήσει τους διοργανωτές ότι διασπείρουν «ψεύδη» και χειραγωγούν τους πολίτες, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να αποχωρήσει από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ο ίδιος, από την πλευρά του, κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση, η οποία εξελέγη νομίμως μέσω δημοκρατικής διαδικασίας.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμό άντλησης πετρελαίου στη Νίζνι Νόβγκοροντ

Ουκρανικά drones χτύπησαν τον σταθμό άντλησης πετρελαίου Γκόρκι στη Νίζνι Νόβγκοροντ, προκαλώντας ζημιές σε τρεις δεξαμενές και εκτεταμένη πυρκαγιά σε 20.000 τ.μ., με τον σταθμό να αποτελεί βασικό μέρος του ρωσικού συστήματος πετρελαίου.
Μέγκαν Μαρκλ χαμογελαστή
ΔΙΕΘΝΗ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι στο Κίεβο με μήνυμα στήριξης

O πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Κίεβο για να δηλώσει στήριξη στην Ουκρανία, που διανύει πέμπτο χρόνο πολέμου. Κατά την άφιξή του από Πολωνία ανέφερε: «Είναι ωραία να επιστρέφεις στην Ουκρανία».
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Εντεκα τραυματίες από ουκρανικές επιδρομές με drones στη ρωσική Σίζραν

Στη Σίζραν της Ρωσίας, μέρος εισόδου πολυκατοικίας κατέρρευσε μετά από ουκρανική επίθεση με drones, τραυματίζοντας 11 άτομα, ανάμεσά τους δύο παιδιά. Η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ρωσικά χτυπήματα στην περιοχή του Ντνίπρο

Ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ντνίπρο προκάλεσαν δύο νεκρούς και τρεις τραυματίες, σύμφωνα με την τοπική διοίκηση. Παράλληλα, ο Πούτιν ανακοίνωσε κατάπαυση πυρός για το ορθόδοξο Πάσχα, την οποία αποδέχεται η Ουκρανία.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί στην Ουκρανία, ένα παιδί νεκρό στη Ρωσία από αμοιβαία πλήγματα

Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία και ένα παιδί νεκρό σε ουκρανικό πλήγμα στη Ρωσία. Στην Οδησσό χτυπήθηκαν μαιευτήριο και κατοικημένη περιοχή, ενώ δύο άνδρες σκοτώθηκαν στο Κρίβι Ριχ.